TOP09 vrátí občanům 8% jejich peněz, ODS 7% a Andrej je socan!

Nakonec volební programy jednoznačně určí, zda strana přísluší k levice nebo pravici, ať už si její předseda o překonaném rozdělení spektra blábolí co chce. Kdo chce zmenšit roli státu ve společnosti, je pravičák. To Andrej není.

Programy představené TOP09 i ODS dramaticky mění filozofii veřejných rozpočtů. Tyto strany deklarují, že pro posílení hospodářské úrovně Česka je lépe, pokud o využití těchto peněz rozhodnou občané, kteří si je vydělali, a nikoliv vláda.

Babiš, stejně jako Sobotka, se domnívá, že naopak by měly být bohatší veřejné rozpočty, aby se mohl stát starat o své občany. Nebo je buzerovat častějšími silničními, daňovými a jinými kontrolami a pokutami, jak se na to kdo dívá.

Samozřejmě, že plány snížit sociální pojištění o 8 procentních bodů v případě TOP09 či snížení daně z příjmu reálně o 7 procentních bodů veřejné rozpočty bude bolet. Ohrožuje to však růst platů učitelů, jak tvrdí vybarvený socialista Babiš? Ani ne.

Veřejné rozpočty utrácejí peníze mimo výdajů užitečných i za spoustu šílených hovadin. Třeba taková Pekárna Zelená louka dostane 100 MCZK na inovativní výrobu toustové chleba, prý bude zkoumat jak ho méně solit. Pomineme, že patří do Agrofertu. Jak k tomu přijde rodinná pekárna, kde vývoj produktu probíhá za vlastní? 

Hlavním tématem těchto voleb bude opět souboj pravice a levice. Ochrana střední třídy, aktivních lidí preferujících větší osobní i ekonomickou svobodu před opatrovnictvím státu. Ochrana před tím, aby tito daňoví soumarové ze svých peněz financovali pobídky pro nadnárodní korporace nebo zbytečné dotace pro podvodníky a zlodějíčky.

Volby jsou i o změně filozofie státní správy, která je tu od toho, aby sloužila, nikoliv vládla. Andrej Babiš svou reakcí na představené programy TOP09 a ODS i svou praktickou politikou v posledních čtyřech letech jednoznačně přihlásil své hnutí k levici, vyššímu přerozdělování a větší buzeraci. Tato země si zaslouží něco lepšího.

------------------------------

Sledujte mne! www.facebook.com/martinprochazka007

Autor: Martin Procházka | pondělí 24.4.2017 20:10 | karma článku: 28,08 | přečteno: 1648x