Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Máte pravdu hlavně v této větě:

Závažný neduh české společnosti a bohužel i politické elity je nedostatek vzdělanosti (to není totéž, co titul).

U vás to platí stoprocentně.

1 1
možnosti
MK

Mluvte za sebe. A když mluvíte o "evropských" hodnotách, tak jaké jsou to? Já si totiž vždy kladu jednu otázku, co by dělali v této situaci naši předkové a vzhledem k historickým skutečnostem , nemusím chodit pro odpověď daleko. 

Já jsem totiž zjistil, že žádné evropské hodnoty již neexistují. Pro moje předky to byla jejich víra, která byla základním kamenem a kterou po více než  1300 let bránili proti agresivnímu islámu. Víra, z které vzešla lidská práva, humanismus, rovnost lidí před zákonem. Víra, kterou bránili před kultem smrti, zvaném islám, jehož učení nic z toho neuznává.

6 0
možnosti
JP

J22a20n 85P95a86l70l68a27s

17. 9. 2015 0:57

Dobrý večer, to „hledání pokladů pro český průmysl“ mě fakt dostalo.

5 0
možnosti
Foto

J32a43n 44P97e75c48h47a

17. 9. 2015 2:07

Zrovna jsem to chtěl napsat - to je perla dne!

2 0
možnosti
JP

J15o52s57e91f 43P27o28t33r

17. 9. 2015 0:07

Samozřejmě máte pravdu. Čtyřicitileté  totalitní vymývání mozků obyvatel české kotliny a moravských úvalů marxisticko-leninskými politruky zanechalo v myšlení  lidí  nesmazatelnou stopu, podle níž si svůj postoj k světu ještě dneska vykládá 80% obyvatel.

Stačí pár nezodpovědných politiků a po vysokých nákladech toužících novinářů, aby zmanipulovali myšlení těch 80% tam, kam potřebují. Připomínám vztah k EU po vstupu, cirkus kolem restitucí, teď imigranti, patříme  prostě na asiatský  sobecký východ.

4 1
možnosti

nikde jsem v těch reklamách na vstup do EU neviděl že bychom měli živit nějaké imigranty kteří ani nejsou občané žádného státu Unie.

nikde jsem v těch reklamách neviděl že se EU bude "reorganizovat" do Evropského superstátu...

měli jsme tam jen usměvaného řeckého důchodce jak říkal že díky EU má krásné důchody a může jet snadno na dovolenou do Portugalska... či "Brity" kteří tam rovnou tráví penzi. Na toho řeckého se půjčkou MMF skládáme bohužel i my... 

Můžu někoho zažalovat za klamavou reklamu? (To jsem ještě neměl volební právo když se o tom hlasovalo, a tak jako tak bych byl proti)

Hezké že o mé budoucnosti rozhodovali i důchodci kteří jsou teď dávno pod drnem a jejich názor přestal hrát roli zatímco já s tím musím žít bez ohledu na můj tehdejší názor.

To do čeho ČR vstoupila nemá se současnou Evropskou unií nic společného. V téhle zemi byl odpor k Lisabonu mezi lidmi ještě větší než v Irsku... tak nám to prozíravě ratifikoval parlament že...

2 0
možnosti

Heleďte ten váš kníže zase vypustil perlu... že prý předkové toho obyvatelstva žili ve velkých městech když my jsme žili v bažinách...

Když my jsme žili v bažinách dnešního Ruska tak tam byl Babylon, Foenicie, Asýrie...

Tyto národy byly SMETENY z povrchu planety entitou zvanou "mořští národové" z východu... ZCELA. S vypětí všech sil je zastavili egypťané po faraóny... 

Po nich dané oblasti v podstatě kontroloval Alexander Makedonský který rozdrtil Persii... a následně východní říše římská... kterou tam odtud vytlačili Musulmani v době kdy už se naše obyvatelstvo 700 let nacházelo na TOMTO území...

Teď ještě navíc jejich souvěrci (podle té "jediné správné verze islámu") co zbylo z daných měst ničí.

To co se sem hrne z (etnického) hlediska, vybudovalo velké kulové... pouze to jako nájezdníci ukradlo jiným civilizacím (většina jejich matematiky byla řecká... i ty proklamované "arabské" číslice jsou ve skutečnosti z indie... stejně jako "damašcénská" ocel (kterou ale dovedli lépe zdokonalit vikingové v Ulfberhtech - tenhle meč děsil Evropu víc než cokoliv jiného... "crucible" ocel kterou pak Evropa neviděla 800 let)

Když už si ta vaše fosílie nepamatuje dějepis (do kterého reálně patří) mohli by jste jí alespoň zabránit vypouštět podobné bláboly z pusy.

Tvrdit že předkové uprchlíků vybudovali tamní historické civilizace je jako tvrdit že čechové vybudovali keltská sídliště tady. (hovadina non plus ultra)

8 1
možnosti

Většina toho "moderního" co vybudovali bylo pod Anglickou a Francouzskou koloniální správou.

Snad jen v Libyi se Kaddáfímu dařilo něco reálně stavět, rafinérie (místo exportu surové ropy), zavlažovací systémy, vymoženost zvaná povinná školní docházka pro všechny včetně dívek.

Je zajímavé že NATO likviduje diktátory kteří měli k Evropě blíže než naši "spojenci" Saudové, Jordánsko a nebo Omán. Ale tam když někdo protestuje podporujem "vládu" ;-D a proti zbičovaným bloggerům se taky nepošle ani protestní nóta.;-D

4 1
možnosti
MM

od člena Šláfenberkovy euroservilní TOP09 by mě článek v opačném duchu dost překvapil... no ale žádné překvapení se nekonalo ;-D

2 1
možnosti
SB

Ještě by mě zajímalo, pane Procházko, jak si vysvětlujete, že ta slavná EU s námi nekonzultovala předešlé fáze přistěhovalckého problému. Až donedávna si Němci pouštěli přistěhovalce na své území, aniž by se nás ptali, co si o tom myslíme, aniž by se nás ptali, zda souhlasíme s vysokým kapesným, které přistěhovalci od Německa dostávají.

Já jsem to považoval za naprosto logické, že to s jnámi nekonzultují. Proč by měli? Je to jejich země, mohou si tam pouštět, koho chtějí. Jsou to jejich prachy, mohou je dávat, komu sami uznají za vhodné. Ani do jednoho, ani do druhého nám nic není.

Nic nám do toho není, ale v tom případě i důsledky jejich kroků jsou jen a jen jejich záležitostí. Prostě když s námi nekonzultovali fázi A toho problému, tak těžko mohou chtít, abychom ve fázi B se cítili spoluodpovědní.

Buď je nějaký problém společnou záležitostí ve všech svých fázích, nebo je výhradně německou záležitostí ve všech svých fázích. ALe těžko můžeme převzít svůj díl odpovědnosti za druhou fázi nějakého problému, do kterého jsme v první fázi nemohli hovořit.

Prostě současný postoj Německa mi připomíná toto: Pouze já rozhodnu, kolik soli se dá do polévky, ale za to, že nebude přesolena, ručíme společně já, Jarda, Zuzana a Libor.

6 2
možnosti
LN

..pěkně jste se nám tu rozpovídal...jak máte velký byt....???

5 0
možnosti
JP

Dost primitivní reakce, na místě by byla spíš otázka i pro Vás, jak velké daně platíte?

0 1
možnosti
RB

Tak si dospěj, jen mi není jasné, proč si mykáš.

1 0
možnosti
JP

J10a77n 65P94a26l56l81a14s

17. 9. 2015 0:49

Pluralis majestaticus.

1 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007