Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K21a35r16e22l 40C17a31c35h

3. 2. 2016 0:11

Je to hnus velebnosti! Myslíte si, že šířit pomluvy patří ke slušnému chování?

2 0
možnosti
AK

Teprve po několikerém přečtení to chápu.

To jediné oč autorovi šlo, je dostat do podvědomí čtenářů tuhle větu: "O sociálních systémech platí, že pokud nezvládnou větší počet příchozích, zpravidla nefungují ani v tom malém měřítku."

To je zase nějaký hraběcí nebo kalouskovský vejšplecht.

I z pohledu obecné logiky je totiž jasné, že postarat se o tři sta tisíc sociálně potřebných může vyvolat kolaps sociálního systému, který by býval mohl fungovat u sta tisíc sociálně potřebných - tedy ve finančně i organizačně jednodušší situaci - bez větších problémů.

Takže se autor vlastně zabývá zdůvodněním zrušení sociálního státu - známým to cílem pravice a TOP 09 (viz třeba Drábkovy Lurdy nebo Kalouskovu změnu valorizačních postupů u důchodců).

Taktika je následující - podpora kvót, které znamenají klíč k rozdělení shora neomezeného počtu uprchlíků a řeči o evropských ideálech a solidaritě (stalo se).

Potom je třeba počkat na cca 190 tis. uprchlíků (analogie se Švédskem, možná že u nás podstatně dřív), kdy bezpečně dojde ke kolapsu sociálního systému.

A s použitím citované věty dokončit dílo demontáže sociálního státu.

Mně bylo pořád divné, jak nás před necelými 2 lety titíž politici takřka denně vyzývali, abychom si nežili nad poměry a teď mají najednou peněz dost pro shora neomezený počet uprchlíků.

Uprchlíci jsou vítaní, protože jim pomohou dokončit dílo zkázy. Děkuji autorovi, že mi dovolil pochopit co a jak.

4 0
možnosti
Foto

Vážený zemanovský proletariáte! Autor využil práva svobody slova k vyjádření svého názoru. A já se vás ptám. O co míň může autor článku zpochybňovat kvality pana Zemana, které Vy buď překrucujete, nebo dokonce i popíráte? Můžete se mnou nesouhlasit, ale to je asi tak všechno co můžete.

0 1
možnosti
JC

Svoboda slova je sice věc pěkná, ale takto veřejně lhát, psát urážlivé nepravdy, jako autor, to už není názor. Tvrdí ve svém článku něco jako fakt a ono to není pravda. Co s tím?

Pan Miloš Zeman je řádně, legálně a legitimně zvolený prezident České republiky. Zvolený navíc v přímé volbě poprvé v historii ČR, což ještě posiluje jeho mandát. Můžete proti tomu protestovat, nesouhlasit s tím, ale to je tak asi všechno, co můžete.

1 0
možnosti
SB

Píšete tak evidentní hlouposti, že se domnívám, že ani Vy je nemůžete mínit vážně.

Buď se domníváte, že se tak dostanete ke korytu ve straně, která tímto způsobem sice volby nikdy nevyhraje, ale i opoziční koryto je korytem, nebo máte v sobě zvrhlost některých lidí intelektuálními formulacemi říkat totální nesmysly.

Někteří lidé v sobě mají mánii za každou cenu potlačovat selský rozum. Ono toho selského rozumu v uvažování lidí nesmí být příliš mnoho, protože bývá povrchní, ale ještě větší nesmysl je, když je totálně potlačován. Pokud by se to dalo vyjádřit matematicky (ono to nejde, ale kdyby to šlo), tak bych řekl, že selský rozum musí tady být ze 70-80%, z 20-30% tady musí být intelektuální uvažování. Jakmile jedna z těch dvou složek je neúměrně prosazována na úkor té druhé, je to katastrofa.

A z těch dvou katastrof je horší právě ta, kterou předkládáte Vy: Potlačování selského rozumu je horší než jeho neúměrné prosazování a než jeho jeho absence spojená s nadvládou salonního a od života odtrženého intelektualismu.

Domnívám se, že tady hrajete divadlo a chcete dávat na odiv svůj intelektualismus. Raději budete salonním kašparem, než abyste nebyl vidět. To je Vaše krédo.

Ale že byste mínil vážně to, co píšete, tomu nevěřím. Je to buď kariérismus, nebo teatrální póza.

6 2
možnosti
Foto

Hloupé populistické návrhy a hysterické výkřiky situaci nijak neřeší. Nejprve jste sem uprchlíky zvali, nyní zase mudrujete o jakési integraci neintegrovatelných. Kde berete tu odvahu po tom všem do věci stále mluvit a vyjadřovat se k problému, o kterém nemáte ánunk ? Radějise i se svou stranou někam zdekujte a čekejte, jak to dopadne, až to jiní vyřeší, budete moci opět kritizovat.

8 2
možnosti
JM

Lol Kdy ja se poučím. Ja fakt cekala aspon jediný dolozitelny argument Rv

4 0
možnosti
MN

"...Alkoholik a buran blijící na klenoty a milující Vladimíra Putina. Pravda, pil i Churchill, jenomže on v opilosti nepoblil královnu a nepřeběhl k nepříteli. ..."

Jak se to sakra vyjadřujete o našem prezidentovi, co si to vůbec dovolujete? Proč lžete? Zeman někde poblil klenoty nebo královnu a přeběhl k nějakému nepříteli? On je starý člověk a prezident tohoto státu, kdežto Vy jste bezvýznamný aktivistický tajtrlík.

Pokud se chcete zabývat alkoholikem v politice, tak se především soustřeďte na svého předsedu Kalouska. Zde je jeho parádní číslo v rozhlase, kde vystupoval namol opilý:

http://www.videoworldonline.eu/video/DTd38Qe-uzo/Namol%20opil%C3%BD%20Miroslav%20Kalousek.html#.Vq_2m-Zt8pm

18 1
možnosti
MP

Miloš Zeman je ostuda této země a spíše než jí slouží jiné mocnosti. Vyjádřil jsem se velice mírně.

2 3
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007