Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evropská unie je především umělé spojení nesourodých unikátních států, které se liší ekonomickou úrovní, mentalitou, historií.

Navíc je EU řízená skupinou absolutních diletantů, kteří mají nulové manažerské schopnosti a své politické řemeslo neovládají... jako kdyby elektrikář spravoval zásuvku plastelinou.

Zvlášť v současné migrační době všechny ty rozdíly pěkně vyhřezávají. Zatímco západní Německá unie je jak na LSD a nechá se oblbovat ideologií multikulturního internacionalismu a projektem sebeobětování se, tak střední a východní Evropa zůstala střízlivá a ve střehu. Je to tím, že střední a východní Evropa má za sebou velké zkušenosti z dob komunismu a je tedy hodně citlivá a alergická na totalitní praktiky .

V4 nebo nějaké nové Rakousko-Uhersko by byl pro Česko vhodnější spolek jako EU.

8 1
možnosti
Foto

Česká republika je především umělé spojení nesourodých unikátních území, které se liší ekonomickou úrovní, mentalitou, historií.

Zlínský kraj je především umělé spojení nesourodých unikátních regionů, které se liší ekonomickou úrovní, mentalitou, historií.

Brumov Bylnice je především umělé spojení nesourodých unikátních obcí, které se liší ekonomickou úrovní, mentalitou, historií....

Kam až chcete pokračovat?

Každý větší územní celek je spojením nesourodých menších celků, ktré pokud se naučí kooperovat tak je to výhodné pro všechny-čím větší celek-tím větší síla každého jednotlivce v tom celku

0 1
možnosti
Foto

ECB je NEZÁVISLÁ BANKA a funguje jako každá jiná banka. EU jí neřídí, ale potřebuje jí. Půjčuje si od ní a musí jí zase splácet. EU s ní pouze jedná o tom kolik, na co, a jaká jsou rizika. Je však na bance, zda, kolik a na co, nikoli na EU. ;-)!! I to je jeden z důvodů, proč GB nechce přijímat diktáty EU, ale chce o svých věcech rozhodovat sama. EU lze zachovat toliko jako spol. suvrenních nezávislých států, fungujících na stejných zákl, principech. Nikoli však na diktátu!

1 1
možnosti

Očividně nevíte, o čem píšete, doporučuji prozatím méně psát a více studovat.

1 3
možnosti

To jste skutečně tam moc přesvědčen o neschoposti ČR "hrát sama za sebe"?

3 0
možnosti

To není jenom o schopnostech.

1 0
možnosti

Řekl bych, že Rusko by mělo okamžitě přestat platit svojí PR agentuře.

Publicita Ruska v médiích je totiž naprosto otřesná.

Najít někoho, kdo netrpí rusofobií je vážně unikum.

Ale politici vždy nějakého vnějšího nepřítele potřebují a teď nám za něj holt vybrali Rusko...

1 1
možnosti

Začal jste dobře ... prvopočáteční úspěch evropské integrace je založen právě na omezení národních vlád, kterým bylo znemožněno suverénně rozhodnout o podpoře svého průmyslu... Ano, plně souhlasím, jinak to snad ani nejde. Ale pak to postupně přešlo do blbin (které teda jde překousnout), jako jsou národní názvy potravin, jakými žárovkami si můžeme svítit, kolik vody můžeme použít na spláchnutí WC ... pokračovalo už drsnějším kolik srágor musíme přidávat do pohonných hmot či vyprodukovat energie z obnovitelných zdrojů. Ale to nejdůležitější přišlo s přijetím LS. Máme tu rovné a rovnější a většinové hlasování o věcech o kterých by mě ani nenapadlo, že je možné hlasovat. Aktuální příklad je hlasování o tom, jaká bude národnostní a náboženská struktura v jednotlivých zemích unie.

5 0
možnosti

Pokud by v Evropě měl začít všeobecný růst, dluhy všech zemí klesnout pod maastrichtský limit, řeckým, irským, portugalským atd. občanům by se nemělo dít nic bolestného, Němci ani Holanďani by nemuseli ručit za dluhy periferií (států ani bank), úrokové rozpětí v eurozóně by kleslo pod tři procenta, zmenšovala by se nerovnováha v eurozóně a zvýšily by se investice, muselo by se Německo připravit o svou obrovskou vyjednávací moc, kterou jí současná bublající krize dává nad Francií a deficitními ekonomikami.

Tohle všechno by nastalo po učinění jednoduchých 3 kroků:

- ECB by podmínila pokračování své pomoci evropským bankám (které jsou fakticky všechny zbankrotované a jen ECB je udržuje v likvidním stavu) tím, že odepíší značnou část dluhů deficitním zemím (Řecko, Irsko, Portugalsko, Španělsko, Itálie, Belgie).

- ECB by na svůj účet převzala takovou část dluhů všech členských zemí, aby měla stejnou nominální hodnotu jako zadluženost povolená Maastrichtskou smlouvou, tj.60% HDP. Byly by to vlastní dluhopisy ECB, tedy nebyla by zaručeny členskými státy. Členské státy by nadále obsluhovaly své dluhy, ale za ty části dluhů, které vyhovují maastrichtským kritériím by platily nižší úroky zajišťované dluhopisy ECB.

- pak by bylo třeba pro další krok použít Evropskou Investiční banku. Ta by si s pomocí ECB půjčovala finanční přebytky evropských i neevropských zemí a investovala je (půjčovala na investice) v deficitních regiónech Evropy.

První dva kroky by vyřešily dluhovou krizi a třetí by zmenšoval nerovnováhy členských zemí.

Jenže 2. krok by Německu zabránil být jednou nohou v eurozóně a jednou mimo ni. Jakmile by ECB - společná instituce - na sebe vzala značné závazky, nebylo by možné ho rozdělit mezi jednotlivé členské státy a tedy nebylo by možné aby někdo vstal a odešel. Jako není možné říct jakou část federálního dluhu má převzít Pensylvánie, kdyby se jí zachtělo opustit Spojené státy americké.

1 1
možnosti

Ale od té chvíle by německá kancléřka byla jen jedním z šéfů vlád, kteří sedí kolem kulatého stolu.

A tak se to nikdy nestane i když je mi to líto.

A jestli je EU reformovatelná i v jiných oblastech než je ta ekonomická ať posoudí jiní.

2 1
možnosti

M73i40l35o33š 91F35i55a65l74a

24. 2. 2016 21:59

Tohle Vás učili na vejšce? Že když nechceme diktát z Bruselu tak musíme přijmout diktát z Moskvy? Jste asi ještě moc mladej a věříte každý hlouposti, kterou vysloví nějaká Vámi obdivovaná modla. Ale ono to tak není. Rusáci se nám v osmašedesátém taky snažili nakecat, že když opustíme jejich bratrskou náruč, tak u nás zvítězí fašisté. A Vaši profesoři v tomhle vyrůstali a studovali, takže to mají teď takhle posunuté. Ale není to tak. Kam chceme jít záleží především na nás samotných.

9 3
možnosti

M80i52l89o20š 37F27i13a45l36a

24. 2. 2016 22:10

Odpovědět neumíte? Jenom mínus? Tohle není soutěž v oblíbenosti :-). Vy si opravdu myslíte, že musíme mít za každou cenu někoho, kdo nás povede za ručičku a provede nás bouřemi a zlými dobami? Že skutečně neumíme být samostatným národem? To máte o národu, kterému chcete s Kalouskem vládnout špatné mínění. Učili Vás na fakultě o první republice? Co všechno jsme zvládli za deset let? Základ je v právu a dodržování zákonů. Ale jinak to v pohodě zvládnem i bez Bruselu nebo nedej bože Moskvy.

5 2
možnosti

P48e65t84r 38Č31e86j38k18a

24. 2. 2016 21:57

Já osobně nejsem proti evropské integraci, která bude pragmatická, racionální a nikoliv ideologická. Vize o míru v Evropě (to je jediný "ideologický rozměr" původního projektu integrace) a hospodářské spolupráci a jednotě v Evropě vzaly za své. Tzn. EU se dostala do problému svojí arogancí, nadřazeností a určitou... ideologickou zabedněností. Nadějí je razantní reforma EU, spočívající v několikero kroků zpět (ve zkratce by se dalo nazvat "před Lisabon") a následně racionální úvaha o tom, jak má EU doopravdy fungovat, zda-li je nekonečné, uspěchané rozšiřování, sepisování asociačních dohod atd. tou správnou cestou v situaci, kdy Británie zvažuje odchod a Řecko potápí eurozónu. Chce to zastavit, udělat pořádnou kritickou analýzu - a řešení částečně spočívá v tom, co je v podstatě nerealizovatelné - oslabení EU. Kapři si svůj rybník nevypustí a EU chce víc a víc moci, víc a víc kompetencí..... cesta k nápravě je přesně opačná.

4 1
možnosti

V tom se neshodneme. Integrace se bude dál prohlubovat a reformovat dle tempa, jaké unese 28 a v budoucnu více států. Že se něco ubere a pak se začne přemýšlet co s tím asi není dobrá strategie.

1 0
možnosti
Foto

I65v91o 71B17e41n32e86š

24. 2. 2016 21:51

Zajímavá myšlenka, ale neshoduji se s Vašim názorem.

Nemyslím si, že když vystoupíme z EU musíme se podřídit Rusku - to je podle mne blbost, kterou se nám snaží vnutit pan Sobotka.

Co se týče EU - je veliký rozdíl ve vzájemné dohodě - tady musí respektovat obě strany naprostou suverenitu zúčastněných - a je rozdíl v diktatuře, kde jeden diktuje a druhý se musí podřídit, jinak budou sankce. Jak to dnes funguje? Ponechám na individuálním úsudku.

9 1
možnosti

Když uzavřete dohodu, zříkáte se tou dohodou části suverenity a dáváte ostatním členům klubu do ruky nástroj, aby mohli tuto dohodu vymáhat. To je multilaterární dohoda, nikoliv diktát jednoho někomu jinému.

1 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007