Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Tváříte se jako mudr a vůbec Vám nedochází, že zemědělství není jen produkce potravin a biosložek do paliv. Naprosto zásadní funkcí zemědělství je i péče o krajinu. Tu musí garantovat stát. A jak jinak, než dotacemi těm, kteří o krajinu pečují.

0 0
možnosti
LC

Až na konstatování, že počet příchozích do Evropy od kulminace v říjnu 2015 zvolna klesá, s vámi tentokrát souhlasím. O tom, jak EU dotované zemědělství ničí to africké jsem, snad už před deseti lety, shlédl v dokumentu, jehož producentem byla firma Nestlé. Jen jeden z mnoha, v něm prezentovaných příkladů. Ptali se tam afrického farmáře, proč nepěstuje rajčata, na které se jeho farma původně specializovala. Odpověď - jak můžu konkurovat dotovaným rajčatům dovezeným ze Španělska? To raději nedělám nic. Jestli to bude takhle fungovat dál, brzo se budou do Afriky dovážet rajčata ze Švédska či Finska. Ale pane Procházko, vždyť tohle je, obecně, přece váš, TOPácký solidární eurounijní ideál. Jo že byste to chtěli změnit? Tak to byste ale museli být TOP, verze D, jako Deutchland. Jinak na to máte vliv jako na rotaci zeměkoule. Tentokrát ale karmu dávám.

0 0
možnosti
PK

Nejde jistě o jednoduché téma, ale

- bez velkých dotací v zemědělství by v minulosti taková Francie do těsnějšího EHS snad ani nešla.

- myslíte, že nevyvezením přebytků snížíte migraci a donutíte Araby více a lépe pracovat? Podstata problému je i v obrovském nárůstu populace - konkrétně Sýrie za půl století 3,5x(!). Ta země nemůže taková kvanta uživit.

- nevíte co se s Evropou stane. Mléko a maso nejsou šperky, bez kterých se "v nouzi" obejdete.

1 0
možnosti
MP

To bylo před 50 lety... Nejen Araby, ale i africkou populaci... středomoří a blízký východ jsou importéry potravin, pokud nebude jejich trh deformován evropskými dotacemi, budou efektivnější, i když stále čistí dovozci; Mléko a maso se v Evropě nepřestane produkovat s koncem dotací.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007