Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Vidíte to hezky,dle mého moc jednoduše.....ano stát by neměl za současného stavu dát do dolů ani korunu.Jelikož se jedná o národní bohatství,měl by doly vyvlastnit a provozovat sám.Nebojte se,zvládl by to.Soukromníci se již ukázali,vytěžili co šlo,teď brečí,státe dej.Ceny uhlí jako strategcké komodity se pohybují a je téměř jisté,že ceny se zvednou a těžit zase bude rentabilní.Je ale důležité,aby případné zisky již nešli do rukou kuplířů neboli Bakalů.

3 4
možnosti
MP

Stát zde není od toho, aby dělal byznys. A všimněte si prosím, že právě odvětví, kde je zapojení státu největší, patří zpravidla mezi nejproblematičtější.

8 0
možnosti
MK

Máte pravdu,že se stát vždy nevyznamenal,ale koukněte na soukromé OKD...je to lepší?Stát nedělá "byznys"ale má spravovat to,co je jeho státním bohatstvím...ropy je málo,ale i uhlí stojí za tu námahu.

1 1
možnosti
Foto

Kdopak byl za OKD?A kdo vlastní a financuje DVTV?A čí hlásnou troubou je pan P.?Je to jak ,,pucle" pro děti do tří let. Kruh je uzavřen;-)

Viz.:DVtv – Wikipedie

1 0
možnosti
MP

Za OKD to bylo nepochybně lepší, stát inkasoval nějakou sumu daňového výnosu aniž by podstoupil jakákoliv rizika. A to není vůbec k zahození. Stát má trochu jiné úkoly, než těžit uhlí. Těžba uhlí je docela obyčejný byznys.

4 0
možnosti
Foto

Je to právě naopak, než tvrdíte. Je třeba aby jakýkoliv zisk šel do rukou soukromých firem, nebo jednotlivců a ani koruna do rukou státu. Stát není to co si představujete. Stát je skupina jednotlivých osob, které vás mohou ze zákona oloupit, nebo uvěznit. Vždy když mluvíte o Státu, dosaďte si za slovo stát konkrétní jméno konkrétního politika. Třeba vás to pak trkne.

3 0
možnosti
Foto

Pane Klímku, ropy je stále čím dál víc a nacházejí se další ložiska ropy. Těžba uhlí v OKD je tak drahá, že levnějí vyjde dovážet uhlí z Australie. Co je to za pitomost státní bohatství, kdo tenhle termín vymyslel. To byl určitě nějaký bolševik.

4 0
možnosti
VH

Z čeho usuzujete, že v případě, že by OKD (tím myslím výhradně důlní část) vlastnil stát, že by doly byly ziskové? Když je postupně zavírají prakticky v celé Evropě?

Co si konkrétně představujete pod "správou státního bohatství"?

0 0
možnosti
Foto

Pokud si pamatuji, tak po dobu cca. 15 let se mluví, že těžba v OKD se stává nerentabilní, proto, že se uhlí se těží z velké hloubky a to něco stojí a tím se uhlí stává neretabilní. To, že těžba v OKD jednou skončí věděl i bolševik a proto hledal náhradu za těžbu v Beskydech. To narazilo na odpor lidí. Teď, když tomu dochází tak se všichni náramně diví.

5 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007