Diskuse

Burkiny a svoboda

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Pane Procházko,sněte dále.

0 0
možnosti
MV

M45a67r91e52k 91V38a63n75ě47k

30. 8. 2016 10:23

!!"Ještě jednodušeji, my nejsme oprávněni požadovat po muslimkách, aby se svlékly, muslimové nemohou požadovat po evropských ženách, aby se oblékly. Tak jednoduché to je."

Autor asi nikdy nepřekročil hranice Evropy když si dovolí napsat tak nehoráznou lež "muslimové nemohou požadovat..."..

Možná nemohou, ale přesto dlouhodobě požadují ! Tak nechápu, proč bychom my, Evropané nemohli požadovat taky. Aspoň něco. Aspoň tuto maličkost pro začátek ...!!

4 0
možnosti
MV

M36a73r46e49k 15V10a75n75ě61k

30. 8. 2016 10:19

Ještě jednodušeji, my nejsme oprávněni požadovat po muslimkách, aby se svlékly, muslimové nemohou požadovat po evropských ženách, aby se oblékly. Tak jednoduché to je.

Zdroj:http://martinprochazka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=547279

Autor asi nikdy nepřekročil hranice Evropy když si dovolí napsat tak nehoráznou lež "muslimové nemohou požadovat..."..

Možná nemohou, ale požadují ! Tak nechápu, proč bychom my, Evropané nemohli požadovat taky. Aspoň něco. Aspoň tuto maličkost pro začátek ...

0 0
možnosti
JF

J42i64ř64í 40F62o16g86e40l

30. 8. 2016 7:50

Autor je typický volič TOP09, kindermanager. Ten, stejně jako jeho guru, vždy zaměňuje příčinu a důsledek podle toho, jak se to hodí jeho ideologii.

Proto dává na roveň zákaz na muslimkách se zákazem na křesťankách. Nezbývá, než se dotázat. Co bylo dříve? Příkazy k zahalování nebo příkazy k odhalování?

Odpověď je na bíledni.

4 1
možnosti
ZS

Nesdílím Vaše nadšení pro levičáky z Bruselu, vítání ekonomických uprchlíků ani pro senilní aristokraty, ale dnes s Vámi souhlasím.

Zákaz burkin je naprosto absurdní a nemá s bojem proti terorismu pranic společného. Pokud si ony dámy tento koupací úbor oblékly dobrovolně a bez nátlaku, nejedná se o projev jejich diskriminace. Toto však musí platit i naopak - pokud by se nějaká muslimka chtěla obléci do bikin, nikdo, ani její manžel nebo imám, jí to nemá právo zakazovat.

Úřady by se raději měli zaměřit na jiné věci, jako například důsledné stíhání všech, kdo v duchu koránu vyhrožují smrtí odpadlíkům od víry a nevěřícím psům, nebo v duchu jakýchsi pochybných tradic pronásledují své dcery a sestry, které se rozhodly najít si partnera bez souhlasu mužských členů rodiny. Tohle by hodně pomohlo tomu, aby muslimští migranti přestali žít ve středověku a žili v souladu s principy naší společnosti.

3 1
možnosti
JS

J47a70n 54S40e50m77i69k

30. 8. 2016 2:30

"Svoboda znamená, že nikomu není nic do toho, jak se oblékám. Svoboda znamená zároveň i respekt ke svobodě druhých. "

ono je to cele troche slozitejsi nez si asi uvedomujete.

Pokud ten problem postavite tak, ze proti sobe stoji proste svoboda se svobodne oblekat proti zakazu, mate samozrejme pravdu.

Ovsem pokud se zamyslite co jsou ty burkiny a ceho jsou projevem, muzete to videt I jinak.

Burkiny jsou proste projevem ideologie prosazujici segregaci zen, prisouzeni zenam urcite pozice ve spolecnosti ktera jde proti te "svobode" kterou obhajujete. A jsou koneckoncu i projevem kulturni segregace jiste casti obyvatel (zapadni) Evropy obecne.

Vidite tam I tento prvek nebo silou vule odmitate pripustit ze burkiny, stejne jako burka, neni jen "styl oblekani", ale projev ideologie prosazujici agendu fundamentalne protikladnou ideologii Vasi?

Pokud se na to podivate z tohoto pohledu, je to podobny problem ktery je v demokracii diskutovan od nepameti.

Na prikladu treba nasi zeme podobne diskuse ve 30.letech: mela prvni CSR zakazat jako demokraticky stat SDP jejiz ideologie byla ve findamentalnim rozporu s demokracii?

Nebo CSR jakozto demokraticka zeme mela respektovat svobodu nacistu projevovat svobodne sve nazory treba pochodnovymi pochody nebo protizidovskymi letaky?

2 0
možnosti
ZH

Takže když jim nedokážeme vnutit naši demokracii v jejich zemích, tak jim alespoň nařídíme jak se musí oblékat na koupání v moři? Moudrý bílí muž ví samozřejmě nejlépe, jak se má koupat žena. ;-D

1 0
možnosti
MR

Moudrý bílý muž ovládá gramatiku:-)

7 0
možnosti
JM

Názory představitelů a bohužel i členů TOP09 blogujících na idnes, mě jen utvrzují v tom, že jestli někoho nevolit v žádném případě, tak tuto stranu.

7 1
možnosti
TM

problém není v burkinách, ale v tom, co bude dále, když se projeví názor, že koupání bez nich je nemravné. Tedy, že bez nich se koupou lehké ženy.... Podobenství - v jižní Francii na některých školách už vybízejí dívky, aby nenosily krátké sukně atd.

8 0
možnosti
KC

Jenže...

To všechno víme. Zapomněl jste však na to podstatné: svoboda je hodnota reciproční. Pokud sousedovi povolím, aby si přišel sklidit jablka z mé zahrady a on - když budu chtít po něm nějaké jeho hrušky - přede mnou zabouchne branku a namíří na mne pistoli, příště si rozmyslím, abych mu vyšel vstříc, ledaže bych byl chorý na hlavu. Co se pak asi stane? Soused mi bude sklízet moji úrodu a já místo odměny ostrouhám mrkvičku. Povolíš-li gaunerovi jednou, příště si troufne víc a já budu nakonec podkoním drzého násilníka. Tak se - pane autore - věci mají ! Udělejte čertu dobře, peklem se vám odmění.

10 2
možnosti
ZH

To jste ale napsal nesmyslné přirovnání. ;-D

3 5
možnosti