Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J61a44n 10R82i85c24h69t33e73r

13. 3. 2017 14:49

Vážený pane Procházko,

evidentně mluvíte o věcech, o nichž nemáte, jak se tak říká, "ani šajn".

Pracovní povolení jednoho státu EU se nevztahuje na jiný stát EU, je to tak všude, ČR není výjimkou. Ba spíše naopak, ČR je v tomhle daleko benevolentnější než např. Německo.

A vaše "tři řešení" jsou vskutku zábavná:

1) - "dopapírování za pochodu" - v překladu to znamená porušit jak vnitrostátní, tak i mezinárodní právo

2) - "uznávat pracovní povolení z jiných členských států EU" - opět porušení mezinárodních závazků v rámci EU

3) - "upravit režim vydávání pracovních povolení a víz pro Vietnam a Ukrajinu, aby z tohoto procesu byla odstřižena tamní mafie" - nezlobte se, ale proč by orgány České republiky měly řešit problémy se zločineckými skupinami v jiných zemích? Od toho snad Ukrajina a Vietnam mají vlastní policejní síly.

Pokud jsem si správně všiml, studoval jste mezinárodní vztahy. S tímto vzděláním byste měl mít i jisté znalosti v oblasti práva a práva mezinárodního zejména.

A jen tak na okraj: panu Čuprovi loni policie vyhostila polovinu zaměstnanců a on přesto přijal desítky dalších s naprosto stejnými "papíry". V překladu to znamená, že moc dobře věděl, že po nejbližší kontrole (která se ve světle té loňské dala logicky očekávat) budou další jeho zaměstnanci vyhoštěni rovněž.

Ale co už, firmě se to evidentně vyplatí... jen těm Ukrajincům nakonec ne.

5 0
možnosti

"Ti lidé zde řádně pracovali..."

Hned první slova jsou lež - ti lidé neměli pracovní vízum pro Českou republiku.

3 1
možnosti

Pravicový a proevropský, hezký protimluv.

Co se samotného článku týče, proč si tolik lidí myslím, že pravicovost znamená ignoraci zákonů? Souhlas, že tenhle zákon je hodně "evropskounijní", ale to neznamená, že by se neměl dodržovat. Jen to, že by se měl změnit.

1 0
možnosti

J54a46n 88N23o90v49á64k

13. 3. 2017 13:54

A ví jistě pan autor článku, že za ty agenturní zaměstnance odváděla polská agentura všechny daně? Pokud daně byly placeny, jak je to s rešením ošetření v ČR zaměstnance s polským pracovním vízem dodaným polskou pracovní agenturou?

Chápu "mladický" nerozum autora, ale musím ho upozornit, že jsou tu nějaké zákony a ty se musí dodržovat. Jedině jejich změnou dle ústavního pořádku je možné ty špatné odstranit. Nicméně dokud odstraněny nejsou, musí se dodržovat.

Pokud máte lepší nápad, jak v EU řešit nelegální pracovníky, kontaktujte svého národního poslance a europoslance a navrhněte změnu.

2 0
možnosti
Foto

A na čtvrté řešení jste nepřišel? Proč asi v mnoha firmách pracuji nelegalne cizinci i Češi? Jde o náklad na pracovní sílu. Všichni chtějí zboží a služby co nejlevnější, ale zároveň co nejvyšší mzdu. Zdanění práce je u nás tak vysoke, že zaměstnavatele za rok stojím 2x tolik, co dostanu v čistém. Je mnoho takových, co raději sáhnou po agenturních zaměstnancích, kteří drží hubu a krok a makaji. Když už tu máme tolik práce, nemyslíte, že by bylo lepší místo hraní si s daní z příjmů razantně sáhnout do dalších tzv. daní?

3 0
možnosti

A zdravotní průkaz měli všichni???

1 0
možnosti

..... se mi líbí, jak sympatizanti TOP 09% dokážou obhajovat neobhajitelné a to vše na základě nulového právního vědomí,- z teho důvodu, konkrétně Vám mladíče, doporučuju prostudovat trestní zákoník ČR, na jehož vzniku se v rámci aktivit zákonodárného sboru podílela aj strana vámi toliko oblíbená a preferovanáV;-D!

4 4
možnosti

Kterou jeho část máte konkrétně na mysli?

1 0
možnosti

Když srovnám, jak nelegální pobyt a nelegální práci řeší česká a německá policie, musím konstatovat, že v Čechách je to čajíček, slabý odvar německých akcí. Tam by kromě nelegálů vzali do vazby i německého pana Čupra, kterého by čekal soud a pokuta od 5 tisíc euro výše, případně i odebrání živnostenského oprávnění.

V Německu působí pod přísným úředním dohledem pouhé čtyři pracovní agentury. U nás jich je údajně přes dva tisíce a o jejich činnosti má stát jen zcela matný přehled.

Kolik je pracovních agentur v Polsku nevím, ale asi to bude podobné jako v Čechách. To se to potom švindluje, že?!

7 0
možnosti

Já bych to zase tak jednoduše neviděl. Jednak mi přijde zvláštní, že by se volný pohyb pracovních sil v rámci EU vztahoval i na cizince, kteří by tak mohli volně migrovat za prací - běžně by tak třeba cizinec zažádal o pracovní povolení třeba na Slovensku a následně by se samozřejmě přesunul za prací do Německa. To by pak méně vyspělé země EU fungovali jen jako tranzitní vstupní země pro gastarbeitery. To nedává moc smysl. Pokud někdo dostane pracovní povolení v Polsku, tak nemá co pracovat tady. To Polsko ho také nejspíše zaměstnalo z nějakého důvodu, takže jim tam pak ti pracovníci chybí a musí žádat o další...

Dále - zjednodušit přijímání pracovníků z Ukrajiny a Vietnamu - proč zrovna jen z těchto dvou zemí? Sice to chápu, ale určitě by se někdo ozval že je to diskriminační vůči občanům jiných zemí, kteří úlevy nemají (co třeba Laos, Kambodža nebo Mongolsko) a napadl to u soudu, stejně jako napadli dekret Trumovi... A známe dnešní soudy...

A nakonec zásadní otázka - zda je opravdu nutné látat náš pracovní trh zahraničními přistěhovalci. Pokud je nějaká práce neatraktivní, tak by měla být lépe zaplacena, on by se pak někdo našel, kdo by to dělal, nebo to podpoří mechanizaci, pokud se jedná o nějakou manuální práci (nemáš lidi na kopání příkopů? Sežeň si bagr...).

17 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007