Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Obhájci nadstandardu neříkají celou pravdu. Varianty: když se všichni připojistí stejnou částkou, bude to stejné jako když se zvýší procento odvodů; jen s tím rozdílem, že bohatí nezaplatí solidárně o něco více.

Nadstandard u mne končí u samostatného pokoje a třeba u hezčích sestřiček a nebo lepšího jídla. Pokud by měl znamenat, že chudý a bohatý budou mít stejnou nemoc a realita bude: ty na to nemáš, tak umřeš; ty bohatý si zaplatíš vyléčení, je tento přístup nepřijatelný.

0 0
možnosti

Není to tak! Základní péče musí být pokomunisticku zadarmo. Na kvalitu navíc si musíme připlatit přímo nebo formou připojištění.

0 0
možnosti
MS

Zaorálek mi v OVM připadal jako Haškův poručík Dub, ve skvělém filmovém podání Františka Filipovského. :-)

2 0
možnosti
MK

Není obor, kde je potřeba nejvíce solidarity, než je zdravotnictví. Je fakt, že do budoucna není za současného stavu zdravotnictví ufinancovatelné. Co brání tomu, aby se zvýšilo procento odvodů z mezd a zisku? To, že si budou ti bohatší v pojištění platit nadstandard a chudí na to mít nebudou, popře právě tu základní myšlenku solidarity. Stejné je to i důchodů a to v jasné kontextu, jak je cena práce podhodnocena. Toto podhodnocení dělá bohaté ještě bohatšími a proto se nůžky mezi těmito kategoriemi stále více rozevírají.

2 5
možnosti
MK

oprava: v jasném kontextu,....

0 0
možnosti
JH

Moc mě těší, že Zaorálek tak horlivě naplňuje mou dlouholetou představu o nejhloupějším, nejnamyšlenějším sociálním demokratovi:-)

2 2
možnosti
AL

Klasický vtip, jak 3 sudičky stojí nad novorozeným českým zdravotnictvím:

- já ti dávám do vínku, abys bylo kvalitní.

- já ti dávám, abys bylo pro všechny

- já ti dávám, abys bylo zadarmo

A čtvrtá, rozzlobená, že ji nepozvaly, přišla pozdě a povídá:

- já ty sudby už nemůžu změnit, ale dávám to do vínku, že tyto 3 věci nikdy nenastanou současně.

4 0
možnosti

Ano! Zdravotní péče kvalitní a dostupná všem nemůže být zadarmo! To je jen lživá iluze komunistů a socialistů! A my jim to zobeme z ruky!

2 0
možnosti
PK

Co to je rozumná míra spoluúčasti? Soukromé pojištění, které musí na sebe vydělat včetně vysokých odměn managementu, tvorby rezerv atd., nemůže být levné. Otázka je zda i lidé s nižšími příjmy, rodiny s dětmi, senioři by na to měli. Obecně nejsem proti spoluúčasti ale musíte říci něco konkrétního, ne "mlít" prázdné fráze. Spoluúčast např. v zubařině je dnes tak vysoká že např. já osobně na větší rekonstrukci chrupu v 71 letech desetitisíce nemám. Nehledejte zdroje jen v přilévání peněz. Určitě takových Homolek bude víc nebo nízké využití drahé techniky.

3 1
možnosti

Proč ale chcete zachovat ty milionové nadhodnocené odměny nomenklaturních kádrů, kteří nic neumí a nic nedělají?!?

0 0
možnosti
Foto

TOP09 žádné lékaře zaplatit nechce, všichni si pamatují minstra Hegera, který se je snažil vyhladovět Rv

2 5
možnosti
JM

Tak Zaorálek blábolil, to je fakt, ale ten váš Kalousek si zase kupříkladu plete Evropu a Evropskou unii. A ty jeho scénáře o důchodech na 25% průměrné mzdy, jen varují: asociální TOP09 již nikdy do vlády. Vědátorům typu Kalouska nedochází, že člověk si prostě nemůže na důchod ušetřit. Jelikož 1) neví, kolika let se dožije, 2) peníze, které si začal šetřit ve 20 letech, ale i ve 40 letech mají v jeho 65 letech směšnou hodnotu. 3) fondy, do nichž si spoří, nic negarantují a myslet si, že všem budou generovat zisk alespoň dorovnávající inflaci je idiocie. Spoléhat se vyžití z důchodového spoření je obyčejný hazard. Průběžný důchod má výhodu, že vyplácí peníze s momentální hodnotou a měla by zůstat nejdůležitější složkou důchodu. Vaše TOP09 by to jistě vyřešila dovozem muslimských přátel, kteří na nás budou pracovat až do sedření, tak jak se to děje v jiných zemích. Přeji všem normálním lidem váš co nejnižší volební výsledek. Zdraví vás především Čech, pak teprve nějaký Evropan.

8 4
možnosti
Foto

Průběžný důchod ta jak je nastaven je totálně neudržitelný díky zvyšujícímu se počtu důchodců a klesajícímu počtu ekonomicky aktivních lidí.

1 3
možnosti

Bohužel, politici naučili lidi pokračovat v komunistické iluzi, že kvalitní zdravotní péče může být dostupná zadarmo. Ano, zdá se, že již to dochází i voličům sociální demokracie, i když ještě nedávno David Rath jim vyhrál volby na julínkovném, a i když zcela nedávno Němeček zrušil poplatky v nemocnici, které šly na platy personálu a dosud je ničím nenahradil!

Jenže to socialistické až komunistické zdravotnictví není věcí jen sociální demokracie a komunistů! Dosud na tom stavěla i ODS a TOP 09! Tomáš Julínek mi prostě řekl, že to nejde jinak, protože pravicová politika se v této zemi nenosí.

Ale pozor pánové! Nejde jen o přilití soukromých peněz do systému! Ten největší problém je, že limitace léčby nejde vůbec přes pacienty, ale pouze přes lékaře a důsledky, že jsou pozdrženy operace, ale i léčba onkologických onemocnění. Prostě na to nemáme!

Ale pravicová politika je o něčem jiném, než přemýšlíte v ODS a TOP 09! Systém nestabilizujete, pokud část peněz pacienta nebude protékat cash. To je nejjednodušší regulativ pacienta, bezu kterého sám systém musí krachnout!

2 3
možnosti
MP

O tom není sporu, pacient bude mít na vybranou, zda si bude hradit spoluúčast v hotovosti, či zda si bude platit připojištění.

1 0
možnosti
Foto

Podívejte, buďto všechno, nebo nic. Kočkopes je to nejhorší, co může být. Ale tu černou kočku vybalte, až budete schopen zajistit, že nebudou existovat bacilonosiči. A že na neléčený úraz jednotlivce nebudou doplácet svým blahobytem všichni ostatní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007