Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedostupnost bydlení nastane až tehdy, až úplně zmizí možnost uhradit 100 procent nákladů na bydlení formou bezpracných sociálních dávek. ;-O

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, levné úvěry vyháněji ceny nahoru. K vyřešení problému však tohle monetární opatření nestačí, bylo by nutné zavést progresivní zdanění kapitálově silných subjektů - například těch, kteří vlastní 100 bytů a výše

0 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

J60a92n 42R44á13ž

15. 8. 2021 18:55

Nespadnou ještě dost dlouho, protože byty už dnes nekupují ti, kdo v nich chtějí bydlet, protože na to nemají, ale celé domy kupují investoři, kteří budou byty v nich pronajímat.

Ceny budou klesat až v době, kdy byty těch, kdo nebudou moci splácet úvěry, se budou prodávat v ddražbách. Což je v horizontu tří až pěti let.

0 0
možnosti

Pokud vím tak v USA "zkoumají" jestli inflační tlaky nejsou jen přechodné a to té doby žádné razantní zvýšení neočekávejte. A že by ECB zvýšila prudčeji sazby - o tom nevím. Těžko se naše malá zemička může chovat podstatně jinak, nebo to zase bude škodit jako "Singer akce". Nemyslím si, že rozhodující problém je v sazbách.

Mám v hlavě, že jste nyní Jihočech - tak jen malé srovnání - když jsem odcházel z Písku (a to není Ústí) krátce po r.2000 tak na pěkném sídlišti na Strakonické se prodávaly byty za 15 tis./m2. Pravda, už tenkrát říkali, je to naposled, půjde to nahoru. Dnes si typuji 4x tolik. Zajímal by mne podrobný rozbor tohoto skoku.

0 0
možnosti

K té přechodnosti tlaků - je zjevné, že rostoucí inflace se již projevuje ve mzdových očekáváních na příští rok, do toho je stále mnoho zboží nedostupného a ceny dále stoupají. Poslední kvartály tohoto roku se začne projevovat růst cen energií. Vše nasvědčuje tomu, že tentokrát bude zvýšená inflace trvalejším stavem, než jsme doposud byli zvyklí.

Podrobný rozbor by byl na několik stránek, ale zajímavý je vždy onen ukazatel dostupnosti - za kolik průměrných platů je možné takový byt pořídit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007