Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den pane Procházko,

také v Zonky končím, dál už to není pro investování P2P. Zkouším nyní Investown, snad to nedopadne obdobně. Je to start-up České spořitelny, tak to doufám nikdo nevytuneluje.

0 0
možnosti
Foto

Korporát je možná šedivý, ale na hlavu mnohem výkonnější, než průměrný živnostník. Vím, o čem mluvím, sám půjčuji peníze jako romantik.

0 0
možnosti
Foto

Chápu Vaši motivaci, ale to nemohlo dopadnout jinak: Bez základního posouzení bonity a bez dostatečně širokého portfolia, ve kterém by se riziko díky poštu projektů snížilo na obvyklé 3% to nemohlo přežít. Ve skutečnosti jste stejně nepůjčoval napřímo, to jen tak vypadalo. Zonky, potažmo jeho majitel stejně ručil za odpovídající nízkou rizikovost úvěrů. A ta byla v tomto pojetí vysoká.

0 0
možnosti

Tak to bohužel dopadne asi pokaždé, když něco převezme tupý korporát. Pokud chce někdo něco výjimečného vytvořit, musí si nad tím také udržet kontrolu. Brzy se roznese, že Zonky je už jen jméno a zájem inteligentních investorů poklesne. Přesunou se jinam, ovšem manažírkům korporátu to bude jedno. Ti budou dál nabízet "produkt" bez skutečné hodnoty.

0 0
možnosti

Zonky. nebyl první takový projekt v ČR. Předtím tu byly minimálně dva podobné, jenže neměly peníze na reklamu, provozovali to bývalí bankovní zaměstnanci. Už ani nevím jak se ty projekty jmenovaly, ale možná to ještě existuje.

0 0
možnosti

Taky mi to přišlo do e-mailu. Takže končím. Ale třeba tady bude něco podobného.

1 0
možnosti

Taky v listopadu končím.

2 0
možnosti

Přesně tak. I když byly příběhy upozaděny, bylo stále dost údajů, ze kterých se dalo cosi o lidech podchytit a na tom budovat své portfolio. Poslední 2 měsíce si užiji, pak už jen vybírání. Zonky Rentiér je vábnička pro ty, co investování nerozumí a nad výsledkem zapláčou.

8 0
možnosti
Foto

Ale reklama na ně opruzuje v televizi co 10 minut i teď.

3 0
možnosti

Jenomže už to dávno není reklama cílená jak na investory tak zájemce o půjčku, ale už je to jenom o tom půjčování si.

2 0
možnosti

souhlas, já jen 2 a půl roku, ale taky mě to bavilo.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS