Martin Procházka

Kdo tedy vlastně jste, pane Sobotko?

23. 10. 2016 20:05:52
Počátkem října jste se hrdě přihlásil k odkazu Václava Havla. O pár týdnů později podepíšete nesmírně ponižující slib věrnosti komunistické Číně, o kterém jsem si nejprve myslel, že je to nějaký vtípek, jenomže nebyl.

Mě nepřekvapuje, že něco takového udělá z lidového dopuštění prezident Zeman. On tropí ostudu naší zemi permanentně a jediné pozitivní, co jsem od něho kdy očekával, je odchod do definitivního důchodu. Nepřekvapil mě ani pan Štěch. Ale vy a pan Hamáček, údajně tváře nové moderní sociální demokracie, jste velké zklamání.

Jaký jste tedy vy a jaká je Vaše ČSSD? Socdem is sexy? Asi by měla být. Aby bylo jasno, se sociální demokracií se neztotožňuji a nikdy neztotožním, ale přeci jen vnímám zásadní rozdíl mezi moderní sociální demokracií západního typu a mezi stranou bolševické kultury pouze s novým jménem.

Podepsáním tohoto extrémně řitilezeckého dokumentu se hlásíte k takové sociální demokracii, která nemá budoucnost. I v mé generaci jsou nepochybně lidé, kterým jsou sociálně demokratické myšlenky bližší než pravicové, liberálně-konzervativní. Ale neznám jediného člověka mé generace, který by byl ochoten vystát takové ponížení českého státu, kterého jste se svým podpisem dopustil. Udělal jste mnoho chyb i párkrát příjemně překvapil, ale nikdy jste v mých očích nebyl menší.

Proč jste to udělal? V podstatě na tom nezáleží. Je jedno, jestli šlo o peníze na kampaň ČSSD nebo příslib, že Vás Zimola neodstaví při první příležitosti, ale až při té druhé (nedávno se asi radil s panem prezidentem, zda je lepší kalašnikov nebo kudla do zad). Prodal jste čest země i svoji duši a za to nikdy nemůžete od nikoho dostat adekvátní protihodnotu. Možná Vám prospěje, pokud se podíváte na statistiky zahraničního obchodu a zahraničních investic ve vztahu k Číně, kdybyste si snad myslel, že jste se obětoval pro dobro občanů. Upozorňuji, že se z toho možná rozbrečíte. Skoro je mi Vás líto.

-------------------------------

Sledujte mne! www.facebook.com/martinprochazka007

Autor: Martin Procházka | karma: 32.18 | přečteno: 1528 ×
Poslední články autora