Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

26 let po pádu opony - jedna generace! - se česká mentalita jak vidím vůbec nezměnila. Kdeco sice dostalo docela pěkný nátěr, ale na demokracii si furt jenom hrajou.

1 2
možnosti
JK

Přesně tak! Zajímavý jev hlavně u lidí pod 40 let, kteří již měli dost času i motivace (nejen na studium jazyků).:-)

4 0
možnosti
JK

To, že český policajt 25 let po revoluci neumí jediné anglické slovo je tragédie našeho školství i celého národa. Ostuda! Třeba ve Švédsku nebo Dánsku vás kdejaký koloťuk (příměr, nikoliv urážka) navede perfektní angličtinou na trajekt, u pumpy, v obchodě u kasy i regálů, na úřadě - všude anglicky. U nás potřebujeme tlumočníky... k pláči.

2 0
možnosti

To je ještě dobré... v praze na služebně cizinecké policie se nikdo nedomluví Anglicky, Německy ani Francouzsky (Kolega Švýcar/němec/francouz se šel po získání práce zaregistrovat) 

Jde totiž především o to že o službu o policie prakticky nikdo kdo má trochu schopností vůbec nestojí... a co se toho týká - čeština je velmi nekompatibilní jazyk s čímkoliv jiným.

Je to syntetycký jazyk se skloňováním a časováním... na planetě v podstatě unikum.

0 1
možnosti
SB

Říkal jsem si, zda po tomhle debaklu všech sluníčkářů a eurohujerů, který vidíme v posledních dnech v Evropě, budete mít ještě tu drzost, nevychovanost a aroganci, abyste to celé obhajoval. Je vidět, že minimálně Vy a pan Polický máte hroší kůži.

7 1
možnosti
Foto

Jeden jazykově vybavený poklad dneska byl kupodivu i v reportáži na ČRo: Whats your name? ........ eeee - eeee - Mo .... Mohamed. ....... go Germany .....

5 0
možnosti
JK

Buďte korektní a zmiňte raději jazykově vybavené poklady v ČR. To je naše ostuda... bez ohledu na nějaké imigranty.

1 0
možnosti
LC

To je tak hloupoučké až to je schwarcenbergovsky milé. Takový TOPácký gulášek. Spousta keců o osobní odpovědnosti, pravicovosti, konzervatismu a k tomu zvyšování daní, větší přerozdělování a hlavně dotace. Jako bych slyšel ty myšlenkové titány, Karla S., Langšádlovou či Laudáta.

7 1
možnosti
Foto

Langšádlová je jen nádoba, která vždy přiběhne za Laudátem na dolití, když má mít nějaký názor, nebo vědomosti. Laudát je reinkarnace Cimrmana - univerzální génius, alespoň podle jeho vlastního mínění.

0 0
možnosti
Foto

zajímavý článek, odhalující svazáckou podstatu pravicové mládeže. Asi nehrozí, že by jedinci s akovouto intelektuální výbavou někdy rozhodovali o něčem podstatném, ale pokud by se tak někdy stalo, byla by to skvělá příležitost pro cizí korporátní režimy ale pohroma pro Česko Rv

0 2
možnosti

No my dva se na tom co je "pravicové" asi neshodneme...

ale podle mne je autor multikulturní ultralevičák non-plus ultra.

Takový zeleno-anarchistický pankáč "volící Kchárla" protože je to kchůůůl, na základě přesvědčení že ví všechno líp než ostatní.

Takový Reagan a nebo Thacherová těmihle "ustupkovými multikulturalisty" kolaborujícími se socialistickým nepřítelem pohrdali kde mohli.

Ale řekl bych že pro TOP09 v dalších volbách se hodí tohle:

Cannons to the right of them, cannons to the left of them,

cannons infront of them volleyed and thundered...

Stormed out with shot and shell, boldly they rode and well

Into the Jaws of Death, Into the Mouth of Hell, all the six hundered.

Charge of the light brigade :-) https://www.youtube.com/watch?v=uzCOL6ewpPw

2 1
možnosti
DK

TOP09...vic netreba...Rv

1 1
možnosti
FF

F74i33l26i51p 49F69u93c85h26s

16. 9. 2015 21:22

Martine, až si budete po volbách v říjnu 2017 klást otázku, jak je možné, že se "Vaše" TOP 09 nedostala do parlamentu, vraťte se, prosím, ke svému dnešnímu blogu, pozorně si ho celý přečtěte a uvidíte, že v něm určitě naleznete odpověď...

10 0
možnosti
Foto

Mně nepřipadne, že by nás reputačně náš prezident poškozoval. To že komentuje nějaký článek o Peroutkovi a pak nemůže dohledat zdroj, nikdo v zahraničí nesleduje. 

To že měl proslov v čínské televizi, mimochodem v dostatečně dobré angličtině na to, že vyrůstal za komunismu, sledují ovšem bedlivě Číňané.  A mimochodem, nijak tam Českou republiku nezesměšnil, spíše naopak. Legrační bylo ale, když se vytasil s krtečkem a srovnal jej velikostně s Pandou. Také nám pomáhá rozjet obchod s touto velmocí, jež dle prognóz má brzy předběhnout ekonomicky USA, což mnohem lepší než havlovské disidenstké poplakávání o nerespektování  lidských práv v zemi, jež čítá 1 miliardu obyvatelstva.  S Čínou obchoduje každý a my jsme pouze zaspali vlak.

  To že jede oslavit do Ruska památku ruských vojáků, kteří nás osvobodili  u příležitosti 70 let, je úplně chvályhodné. Ostatně učinila tak i Němka Merkelová. To, jak jeho účast ale přetřásala ODS, bylo prostě trestuhodné. 

Zeman navíc vládne ještě hodně plynně ruštinou. 

To, že snad byl údajně opilý si také nikdo nevšimne, poté, co na internetu běhá klip s totálně slitým Sarkozym na mezinárodní tiskové konferenci. 

Mimochodem pr s těmi cizími jazyky. Většina vládních představitelů na oficiálních schůzkách hovoří svými jazyky. Nikoli cizími. 

Obama mluví anglicky, je schopen dát dohromady pár indonéských vět a to je vše. Putin mluví rusky, i když umí německy.

Iránští duchovní hovoří persky a všichni arabové mluví arabsky. 

Jediný Netanyahu a Abe hovoří v Kongresu USA anglicky, protože tímto jazykem dobře vládnou.

7 1
možnosti
JK

I svého času Václav Havel. Roztomilou a lámanou angličtinou. Tenkrát to každý toleroval, dnes by měl každý absolvent ZŠ znát základy alespoň AJ. Kdejaký Súdánec ovládá jazyk na nesrovnatelně vyšší úrovni.

1 0
možnosti
ZJ

... pane Polický ... vy jste vážně ,,fenomén":-)! Nestojíte mně ani za to minus, kterým mě neustále bombardujeteRv!

5 2
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007