Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Autor je jeden z těch co si myslí, že znalost jazyka znamená sama o sobě vzdělanost. Nepochybuji, že určitě umí dobře anglicky a proto již není čecháčkem. Takových odborníků jsem již za život potkal, jejichž jedinou kvalifikací bylo, že uměli dobře anglicky. Když to vezmeme do důsledku, tak anglicky umí kterýkoliv rodilý angličan, i když má IQ pod 80. Kdysi jsem se v Tunisku setkal s člověkem a který každé ráno čistil bazén. Tem člověk uměl francouzsky a arabsky (to jsou vyučovací jazyky) a pak trochu anglicky, protože dělal na nějaké vrtné plošině. Ale jinak nevěděl a neuměl nic. Proto jenom vybíral smetí z bazénu. Ale třeba se pletu a byl to vzdělanec, kterého to jenom bavilo.

5 2
možnosti
ZJ

Matematika podporuje schopnost myslet. Ovšem i mezi matematiky jsou občas blbci.

3 0
možnosti
VP

Já nevím jak ostatní, ale já od vstupu do EU očekával volný pohyb a volný obchod. Taková unie měla pro mě smysl.

Dotace, fondy nesmyslná nařízení, neodpovědná motivace k migraci od pomatené kancléřky, kterou jen tak z legrace odposlouchává Obama a ona sklopí uši...

V tomto kontextu se asi zas tak stydět nemusíme.

14 0
možnosti

Tak nějak... je to jako si být váben na šachový klub, podat si přihlášku a zjistit že se najednou šachový klub změnil na volejbalový...

a já volejbal nesnáším hrát ho prostě nehodlám jenom proto že ho ostatní chtějí hrát... z takové skupiny je třeba odejít protože není to co jsem chtěl.

2 1
možnosti
AK

Jste členem strany, která hlásá, že každý se má starat sám o sebe a že pokud má nějaké problémy, může si za ně sám a má si je i sám vyřešit.

Tak čemu se divíte?

Že lidé nechtějí pomáhat cizím chudým, když nedokážeme účinně pomoci svým chudým - etnickým Čechům?

Že se nám nelíbí iniciativa rakouské ministryně vnitra Miklové Leitnerové o krácení finančních příspěvků těm zemím, které nesouhlasí s povinnými kvótami?

Inu, nelíbí se nám solidarita pod pohrůžkou namísto evropského Sjednocení v různosti.

Nebo co se vám vlastně tak nelíbí?

4 2
možnosti
VP

Nechci být nespravedlivý, ale z mého pohledu TOP neměla se schopností lidí se o sebe postarat či potažmo s podporou podnikatelů nikdy nic společného. 

Vznikla jako spolek, který měl dát do pohybu sumy peněz z církevních restitucí, pokusit se prolomit Benešovy dekrety a podpořit pár zbrojařů.

Misi částečně splnila a v dalších volbách propadne, protože víc nedokáže a tím smysl její existence končí.

7 1
možnosti
ZJ

... no milý pane autore ... myslím, že si vaše TOPka pod sebou ÚSPĚŠNĚ řeže svou vlastní větev;-(!

6 3
možnosti
JH

Zase jeden, dle kterého je naším úkolem vždy poslušně cvaknout podpatky. Máte talent na dobrou pozici v Bruseli (koncovka není překlep).

Německo si uprchlíky v podstatě pozve, ti pohrdnou možným útočištěm v chudších zemích, protože je evidentně zajímá výše sociálních dávek.  Ovšem my si je pak musíme povinně přerozdělit a dle všeho jim dávat tolik, co v Německu, aby laskavě ráčili zůstat u nás.

4 1
možnosti

Podobní sklapávali podpadky před Moskvou i před Berlínem za protektorátu...

V USA taky byla hromada lidí kteří říkali "raději rudý než mrtvý" či "lépe žít na kolenou než zemřít ve stoje"

Povětšinou to byli "květinové" děti snějící o "lepším tolerantním spravedlivém" světě který viděli na cestě k socialismu v komunách... zfetovaní trávou a pod propagandou KGB a podobných rozkládali vlastní stát. (Lenin pro mne měl pojem "užitečný idi*t"- člověk zrazující vlastní zájmy z přesvědčení)

Ještě že v roce 1981 přišel Ronny Reagan s jeho nulovou tolerancí jakéhokoliv komunismu s poznámkou - lepší válka než ústupky a kompromisy s nepřítelem.

říkal to ovšem už v roce 1964

https://www.youtube.com/watch?v=lvg7lRsCVJ8

Komunisti se nám nastěhovali do Bruselu (unilateralistka Catharine Ashton - požadující jaderné odzbrojení NATO ve chvíli kdy měla Varšavská smlouva konvenční přesilu 10:1) a říkají nám že si sem máme navést muslimy a "tolerovat je", dělat jim "ústupky"

Se stejně stupidním argumentem že tímhle způsobem začnou oni tolerovat nás... hovadina. Tolerance a ústupky= KAPITULACE.

6 1
možnosti
RM

R37o75m78a26n 41M49á78c33a

16. 9. 2015 20:27

teze z vašeho článku potvrzují dotčení i zde na diskusi...

4 2
možnosti
JH

Aneb nesmrtelný argument, že nesouhlas je vlastně důkazem pravdivosti:-)

2 1
možnosti
LH

Opět klasický argument: Uprchlíky jste neviděli, muslimy tu nemáte, neznáte. Ty chytrolíne, víš, že existuje google? To je jako kdyby mi někdo tvrdil, že Hitlera jsem na vlastní oči neviděl, tak jak můžu tvrdit, že to nebyl hodný pantáta. Kuloví kamaráde, kuloví. Čau ;-)

6 2
možnosti

by mne zajímalo jestli se pan autor někdy viděl osobně s Putinem... proti němu taky neustále brojí.;-D;-D

6 1
možnosti

Evropa především trpí přelidněním. Momentálně má v průměru 15-20 procent nezaměstnané populace která tady již je.

Tato populace nemá absolutně žádný ekonomický přínos pro kontinent- spotřebovává jen zdroje bez jakékoliv reprodukce. Do systému /roste zadlužení/. Nezaměsnanost ve věku 20-30 let místy atakuje i 50 procent...

Ale Evropa "potřebuje" "klenoty" mezi imigranty... možná by se nějaký klenot dal najít v uprchlících ze Sýrie... ale pochybujuju... kdoví proč nejsou arabské země vůbec známy tím že by to byly technologicky nejvyspělejelští země na planetě...

spíš naopak... kdykoliv potřebují něco postavit, naprojektovat a nebo skutečně řídit najímají si za těžké prachy Evropany a Číňany.  Sami umí maximálně kopnout do země a těžit ropu. (I Rusové jsou na tom líp).

/je to mimochodem dáno středověkou ideologií zvanou islám která defacto veškeré kreativní myšlení likviduje a trestá/.

ale to mluvíme jen o "blízkém východě"... taky tady je ještě stejně silný proud z -Afriky která je na tom 20x hůř... 500000 lidí ročně...  přibude jich tam ročně ovšem 20 milionů... a jsou chudší a chudší protože uživit se tam neumí. (to co zdědili po koloniích se jim dávno rozpadlo) dělat nechtějí doma, proč myslíte že budou něco dělat v Evropě?

Kvóty nejsou absolutně žádné řešení něčeho - je to takové kocourkovské stavění radnice od střechy... (střecha je sice důležitá, ale stavět pod ní zdi když jí drží pantátové kterým dochází síly znamená jen že budou šejdrem) V první řadě je třeba zcela zastavit imigranční vlnu. Pak až bude znám definitivní počet migrantů tak by se mohlo uvažovat o jejich rozdělení. Ale napřed schválit permanentní kvóty je neuvěřitelná stupidita.

To jenom vyzve víc migrantů k cestě do přelidněné Evropy která sama neví co s lidma. 

Co mi potřebujeme udělat je likvidace vlastní nezaměsnanosti - a to by vyžadovalo především masivní škrty v sociálním systému. Zcela zrušit veškeré přímé financování porodnosti by měl být první krok plošně v celé Evropě.

9 1
možnosti

Krom toho je třeba tady zavést tvrdou linii proti středověkému moru kterým je ideologie zvaná islám. 

Ta by měla podléhat nulové toleranci. 

že někdo věří v "nadpřirozené strašidlo" jehož prorokem byl blouznivý pedofil který své myšlenky sepsal do blábolu zvaný "korán"

se v principu nijak neliší od víry v "nadřazenost nordické rasy" kterou sepsal blouznivý antisemita do blábolu zvaného "mein Kapf"

či blábolu zvanému "dialektika dějin a třídní boj" který popsal X let se nemyjící anarchista (Marx) který se nechal vyživovat od továrníka (Engels) v blábolu zvaném kapitál.

Prostřední není problém zakázat, o zákaz posledního se všichni snaží... nevidím rozdíl mezi tím prvním /mimochodem aktivně volajícím po omezování práv žen, a zcela netolerantního k jiným vírám/

4 0
možnosti

Dovoluji si sem s drovnými změnami napsat to, co už jsem jednou - na podobně hloupou filipiku - dnes napsala: Ano, je tu pár křiklounů, o kterých je vědět hlavně na netu a o kterých píšete ve svém blogu. Jenže vy tuto svou charakteristiku vztahujete na většinu populace - což je absolutní nesmysl. Většina lidí  pomáhá potřebným -a bez ohledu na to, odkud jsou (Češi patří meži nejštědřejsí dárce humanitární pomoci - vzhledem ke svým příjmům). Jenže lidé, co se vyjadřují (slušně)proti uprchlíkům. nejsou žádní čecháčci, nedovzdělanci či xenogofobé, jsou to normální, vzdělaní, nexenofobní lidé, které škola a další vzdělanci (jako ostatně všude na světě) od malička učí, že prevence je lepší než nechat problém narůst a pak ho složitě řešit. A zároveň - jako každý člověk - věří především zkušenosti - své, svých známých - což je pro člověka jako druh také typická věc a opět se to už od školy podporuje (lepší jeden chemický pokus než 10 odvyprávěných stránek). A tak je zcela normální a logické, že lidé - na základě zkušeností s muslimskými komunitami v západních zemích - mají obavy, aby zde nenastalo totéž (zkušenost), a proto nechtějí, aby se zde usídlovaly na základě nějakých kvót tisíce muslimů (prevence).

Urážet takové lidi, kteří toho pro potřebné často udělali víc než kdejaký politik (a možná i vy) považuji za velice hrubé a hloupé chování.

9 2
možnosti
MP

Tak pozor - pokud jste článek četla, poznáte, že se kritika nevztahuje na většinovou populaci (jakkoliv se v ní mnozí mohou najít), ale zejména na politickou reprezentaci, která pak vytváří i obraz o naší zemi v zahraničí a to ne zrovna pozitivní.

1 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007