Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zásadní problém autore je v tom, že je všechny považujete za nějaké uprchlíky. Tento termín se stěží hodí na dva z deseti, spíše na jednoho. Ostatní jsou problém, který se bude v Evropě řešit a který nemá jiné řešení než střet (nebo islam tedy podřízení), protože druhá, příchozí strana, je přesvědčena o své nadřazenosti a přišla si jen vzít, co jin allah dal. Všichni vítači a pomahači, včetně sociálního systému je v této pravdě jen utvrzují. Ostatně o té silvestrovské noci si jen brali to, na co mají dle nich nárok, takže překvapení je to jen pro vítače a pomahače, či ty, kdo nechtějí tuto mentalitu pochopit a stále na ni nahlíží jen optikou křesťanské Evropy, která už prakticky neexistuje.

5 2
možnosti
MS

Jedna věc je pomáhat uprchlíkům a druhá, být tlačen do vytváření multikulturní společnosti, jako by to byla jediná správná forma existence evropského státu. To, že tak léta fungují některé evropské velmoci díky jejich koloniální historii neznamená, že to za každou cenu musí fungovat i u nás. Nemám nic proti pomoci uprchlíkům (ale jen skutečně těm, kteří pomoc potřebují) formou humanitární pomoci, nebo poskytnutím d o č a s n é h o azylu v utečeneckých táborech na našem území. Rozhodně jsem však proti tomu, integrovat velká kvanta uprchlíků do naší společnosti. To, že se tak zatím ještě neděje neznamená, že za půl roku nám tady nebudou "příkazem shora" vnuceny desetisíce uprchlíků z Německa. :-/

10 2
možnosti
VM

Není úprchlík jako úprchlík.Něco jiného jsou matky s dětmi a něco jiného jsou mladí zdraví,ne chudí lidé.Když jsou tak vzdělaní,jak píší naše média,proč nezůstanou doma a nebojují?

Je úsměvné,že Kanada,kde vyhrálu volby socialisté,se rozhodla přijímat pouze rodiny,zatímco pravicoví politici TOP 09,ke kterým Vy se hlásíte,jsou pro přijetí,v podstatě,všech úprchlíků.Co má tohle společného s pravicovou konzervativní politikou?Pomáhat se má,ale jen těm,co to potřebují,a pak musí se to dělat rozumně,tahle pomoc se řídí emocemi,což odpovídá levičákům typu Matěje Stropnického.

Jak může pravicový člověk,který podporuje vzdělání být pro EU,které předsedá člověk bez maturity,EU,kde zahraniční politiku má na starosti nekritická obhájkyně úprchlíků,a té EU,kde mají vliv bývalí trockisté a maoisté,tedy ještě radikálnější komunisté než ti co vládli ve východní Evropě do r.1989?

Já jsem také Evropan,ale to neznamená být pro EU,alespoň v této podobě.Nic proti spolupráci evropských národů,ale ta může být i bez poručníkování bruselských soudruhů,kteří naopak Evropu rozvrací.

Stojí také za pozornost,že velmi tolerantní státy,jako Dánsko,Norsko,Švédsko začínají být rezervované vůči migrantům,neboť hrozba terorismu skutečně existuje,jediný,kdo to nechce vidět,jsou čeští eufilové,jež pevně setrvávají na pozicích utopického multikulturalismu,jako kdysi čsl.komunisté hájili ideje marxismu-leninismu v době,kdy i v SSSR se od něj ustupovalo.

Máme snad kvůli vizím multikulturalistů riskovat teroristické útoky či něco podobného?Vám nestačí poslední události v Evropě?Názor,že se nás migrace netýká,neboť u nás je jich málo,je alibistický,pokud se stanou občany EU,stanou se občany Schengenu a budou se moci volně pohybovat.

Liberální demokracie je krásná,ale nemůže fungovat všude,určitě ne v arabských státech.Vývoz tohoto druhu demokracie naopak způsobí,že je ohrožena i v Evropě.

8 2
možnosti
Foto

Zaujala mě věta "Něco jiného jsou matky s dětmi a něco jiného jsou mladí zdraví,ne chudí lidé." - Znamená to, že být chudý válečný uprchlík je horší, než bohatý uprchlík?

4 4
možnosti
MO

Autor není ,,hajzl" - v tom souhlasím s níže psaným příspěvkem p. Švece.

Jsou blogeři, kteří mají na migraci odlišný názor jako já a mám k ním respekt (např. Andrej Ruščák). To ale neplatí o lidech jako je Polický - takových si opravdu zrovna nevážím.

1 1
možnosti
LC

Tak vy máte vztek na prezidenta, že mluví o hlídání hranic ... to vaše "technicky nemožné" maďaři zvládli za měsíc a jsou v klidu. Pravda, váš Karel má lepší řešení, které nám prezentoval. Uprchlík do každé rodiny. On ale prý nemusí, už chce mít svůj klid. A za koho mají ti mladí muži bojovat? No za sebe přeci. Je jich tu půl milionu se stejným názorem. Byla by to největší síla v oblasti. Ale proč, že?

6 4
možnosti
Foto

Maďaři to "zvládli" tak, že problém přesunuli za hranici své země.. Přesun problému není řešení.

7 5
možnosti
AT

Ti, kteří pomoc doopravdy potřebují, to jsou ti, kteří bohužel nemají peníze na cestu do Evropy a živoří proto v uprchlických táborech v Sýrii a Lybii - ano, těm by se pomáhat mělo (samozřejmě na území kde jsou). Ty hordy, které táhnou do Evropy, to nejsou chudáci, vážně nejsou... Ekonomický migrant si nezaslouží žádnou pomoc - pokud se chce vydat na cestu, tak ať jde, ale ať se stará všude sám a neočekává nějakou pomoc (ubytování, jídlo a peníze zdarma, jen proto, že on je chudák imigrant a starejte se) Rv

7 1
možnosti
MH

Asi je zbytecne popisovat, kde vsude se autor myli. Chybi mu zakladni znalosti politologie, psychologie, a evidentne (navzdory studiu) i ekonomie.

Zaroven chybiu jakekoli objektivni informace (hysterie v CR? udajne pozvani? WTF??8-o), i jenom zakladni prehled o tamnich podminkach.

Bohuzel, i tihle lide maji volebni pravo.Rv

6 3
možnosti
PK

P33a12v61e32l 41K21r39á96l

12. 1. 2016 14:30

Vše co popisujete Vám opravdu chybí.

0 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007