Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Takový výraz bych nepoužil. Ale nezkušený a velice naivní to vystihuje dostatečně. Skutečných uprchlíků je jen malé procento a ti zpravidla ani do Německa nedojdou. Nemají na to.

Navíc pokud mají doma konflikty a není tam bezpečno, mají je řešit, ne roznášet tam, kde byl dosud klid. A v tom by jim jistě ostatní země pomohly. Pokud by lidé před 75 lety uvažovali jako tihle nájezdníci, bylo by Německo od Atlantiku po Ural a ostatní národy kdesi v Africe, USA, atd.

7 1
možnosti
PK

P16a57v52e53l 70K22r67á14l

12. 1. 2016 14:32

Pokud by lidé uvažovali před 75 lety,tak by Hitler skutečně vyhrál,protože každý,kdo by se před ním pokusil utéct byl zastřelen na hranicích svobodného světaRv

1 1
možnosti
MK

Diskutovat není třeba, autor se objektivně zhodnotil už v názvu bloguR^

5 2
možnosti
LS

Nebudu rozebírat každou tezi. Jen to, že ani zdaleka to nejsou uprchlíci, z ́větší části to jsou ekonomičtí, kteří žádný nárok podle žádné mezinárodní úmluvy NEMAJÍ. To je dnes jasné i těm největším vítačům v Německu, jen autorovi ne. Dále teze o nemožnosti chránit vnější hranice Schengenu byla už od začátku jasná lež a nyní už se jedná o jejím reálném provedení. Opět už i Německo o tom otevřeně mluví. Samozřejmě je to jen jedno z řady nutných opatření k vyřešení krize. Nikdo netvrdí, že je to to jediné, co nás zachrání.

7 1
možnosti
AT

... kriminalita uprchlíků nemůže vést k odepření pomoci .... hmmm

8 0
možnosti
JG

Jen věcně.

1.) Velká část "uprchlíků" prohlásilo, že se dali na cestu protože chtěli zdarma dům, auto a dávky. Nejsou to tedy uprchlíci.

2.) Země mají na vybranou jak zvládnou vlnu, ale vybraly si nic nedělat.

3.) Velká část uprchlíků není z válečných zón.

4.) Ano, můžeme za dotace Agrofertu, tedy aspoň ti, kteří volili ANO.

5.) Špatné podmínky v táborech způsobily vlnu - lež, většina jsou ekonomičtí migranti.

Můj názor je, že může přijet kdokoliv, ať uprchlík nebo člověk hledající holuby létající do úst. Ale bude dodržovat zákony a nebude mít speciální úlevy. A mimochodem, zajímavé je, že opravdové rozhodnutí dokázaly udělat státy, které jsou silné a nejsou jen loutky EU.

11 2
možnosti
DT

Až vás za rok tahle póza "šlechetného člověka" přejde, nebudu se vám smát. Bude to přesně v tom momentě, kdy bude Německo svými "hosty" zaplněné po okraj a ti začnou přetékat i k vám.

8 2
možnosti
Foto

Moc krásný blog. Děkuji. Ano, uprchlíky jsme si tu neobjednali, přišli. A ti, kdo ač nepřipraveni situaci řeší, těm držme palce. Sami bychom v jejich situaci sotva činili něco lepšího. Problémy jsou a budou. To je jasné. Ale záleží také trochu na každém z nás, jak my, řadoví občané, budeme důvěřovat a nebudeme dělat větší paniku, než je. Pouhý strach a výkřiky ještě nikdy nic nevyřešily. R^

6 11
možnosti
JK

Asi takhle: Pokud někdo zazvoní u vrátek a požádá o pomoc, žádný problém. Ale pokud přeleze plot, vylomí dveře, usadí se u mne v bytě a ještě si stěžuje, že je to málo luxusní, seznámí se s našim psem.

Skutečné uprchlíky jsem poznal před léty v bývalé Jugoslávii a věřte, že vypadali a chovali se úplně jinak.

8 2
možnosti
ZS

EU při řešení uprchlické krize zcela selhala.

Místo, aby byl každý, kdo ilegálně překročí její hranice zadržen, zjištěna jeho totožnost a po registraci by se pak mohl ucházet o azyl ve své vysněné zemi, dovolila davům potulovat se volně Evropou.

Místo pomoci těm skutečně trpícím - válečným sirotkům nebo rodinám, co přišly o živitele, nabídlo Německo mladým, dobře situovaným mužům (mají tisíce eur pro převaděče) tak štědré kapesné, že by se za to nakrmila půlka Sýrie.

Místo aby se vyvíjel tlak na ostatní země, aby spolupracovaly při repatriaci zamítnutých žadatelů, se donekonečna omílají kvóty pro přerozdělování žadatelů, které jsou už z principu nefunkční, protože jednak ani nevíme, kolik tu těch uprchlíků vlastně je, jelikož Řecko a Itálie na nějakou registraci kašlou, a jednak tito uprchlíci do jiných zemí než do Německa nebo Švédska jít prostě nechtějí.

Pomáhejme tam, kde naše pomoc skutečně zachrání životy - v uprchlických táborech v Turecku, Jordánsku a Libanonu, nabídněme vzdělání a šanci na nový život skutečným obětem války, mějme pro Sýrii připravený nový Marshallův plán, aby se z ní opět stala prosperující a bezpečná země, ale pomáhejme tak, abychom měli situaci pod kontrolou a nepomáhejme těm, kdo nemají respekt k naší kultuře a zákonům a z práva na azyl dělají nárok na pohodlné zaopatření na věky věků.

15 1
možnosti
JK

R^ Přesně tak. Problém se má řešit tam, kde vznikl. A myslím, že s takovou pomocí by měl jen málokdo problém. Bohužel OSN, která by měla jednat jako první, je už léta leda pro srandu králíkům.

3 1
možnosti
JH

Baví mě výmluvy, že ti mladí zdraví mužové nemají za koho bojovat, i když by jistojistě strašně chtěli....

Kupodivu, Kurdové mohou bojovat a docela úspěšně. I, mimo jiné, díky zahraniční pomoci, která byla nabízena i dalším, leč ti dali přednost pochodu do bohaté Evropy. Prostě, když se chce (bojovat), hledají se způsoby, když ne, hledají se důvody....

9 0
možnosti

Třeba s tím Tureckem jste dost mimo. Možná nebylopřipravenona syrské uprchlíky ale podle všeho rozdmýchávalo občanskou válku v Turecku.

A není prvada že nemáme volbu. Saudská Arábie nebo i Izrael prostě střeží hranice s ostře nabitými zbraněmi a uprchlíci jim nehrozí.

Ostatně, slkyšel jste, že by během 2WW prchali našinci do Sýrie nebo jinam, aby tam parazitovali na sociálním systému ?

7 1
možnosti
PK

P79a45v82e57l 25K33r35á91l

12. 1. 2016 14:40

Turecko rozdmýchalo občanskou válku v Turecku???No potěš koště,a lidi tomu ještě dají plus,to je dostatečná známka inteligence

0 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007