Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Tak především, mezi tím cca milionem lidí, kteří přišli do Německa není nikdo, kdo by naplňoval status "uprchlíka". Všichni překročili německé hranice z okolních bezpečných zemí, kde není žádný válečný konflikt, ani nebyl ohrožen jejich život. Ti, co přišli do Německa, jsou všichni ilegální migranti.

Potom, vy píšete: "Oni prostě přišli." Tak to ne, oni nepřišli prostě. Vyzvala je Merkel, aby přišli a Německo je lákalo na sociální podporu, o které se domácím Němcům v nouzi nikdy ani nesnilo.

Pokud teď chtějí být zejména sluníčkářky migrantům nápomocné, měly by se hromadně vypravit do velkých německých měst a tam mladým junákům pomáhat s jejich sexuálním přetlakem.

12 3
možnosti
PP

Vždy mě fascinuje, jak se podobní rozumbradové vrhnou na velké sociální skupiny. Co takhle si ty kecy nejdřív aplikovat na ty menší, třeba vlastní rodinu. Necháváte dveře od bytu dokořán? Bránil byste se, kdyby se k vám do bytu chtěl nastěhovat bezdomovec pod humanitárními důvody?

Samozřejmě, že se lze )spěšně brit masové imigraci, stačí jen chtít. Samozřejmě, že lze uzavřít hranice- viz Maďarsko. O to už nemluvě o povinném přerozdělování,kde samozřejmě, lze říci- ne a nepřijímat.

A dokonce i podle mezinárodního práva. Je typické, jak se všichni ti "humanisté" ohánějící se povinností přijímat ani nepřečtou tu úmluvu o uprchlících. Ta totiž jasně říká, že uprchlická práva získává pouze pronásledovaná osoba z politických, ertnických či náboženských důvodů, která o ně požádá v první bezpečné zemi, tj., kde už pronásledována z těchto důvodů není. A takovou první bezpečnou zemí určitě není ČR a dokonce ani Řecko. Tou je minimálně pro sunnitské muslimy Turecko.

16 3
možnosti
JV

J26i84ř51í 62V53o85l14e31k

12. 1. 2016 0:48

TOP09 pro mne byla, s určitým sebezapřením, volitelná strana, ale pokud by ji měli reprezentovat lidé s myšlením jako máte vy, či p. Polický, tak je mi líto

12 3
možnosti
MO

TOPku jsem v r. 2010 volil. Vzhledem k tomu jak se Schwarzenberg či Kalousek stavějí k uprchlické krizi (nebo jak vystupuje jejich europoslanec Polčák) jsou pro mne nyní nevolitelnou stranou.

5 1
možnosti
AK

Lidé vidí, že po území EU se pohybují statisíce uprchlíků a že si s tím EU neví rady. Tato situace je stresuje a naplňuje obavami.

Rádi by od politiků slyšeli kolik uprchlíků hodláme přijmout, na jak dlouho a za jakých podmínek. Je třeba je ubytovat, nakrmit, dát jim kapesné. Jak to zorganizovat? Kolik to bude stát a kdo to zaplatí?

Jaké je humánní a při tom realistické řešení vzniklé situace, které neposune zadluženou Evropu blíž ke katastrofě?

Jakými programy je možné sociálně integrovat ty, které napřed musíme naučit česky? A proč jsme ty programy už nepředvedli na těch, které česky učit nebylo třeba?

Jenže politici nejsou schopni dát na tyto otázky odpovědi a ti nejmocnější z nich dokáží jen vnutit běžence svým sousedům.

To je jistě snadnější než odstranit příčiny a následky migrace, ale stres a obavy většiny obyvatel to nijak nezmenšuje.

Před čtvrtstoletím jsme se u nás zbavili politiků, kteří ty pod sebou napomínali, že se málo snaží a do politiky šel jen ten, kdo nebyl schopen se uživit poctivou prací.

Měl bych radost, kdybychom teď na tom byli úplně jinak...

6 1
možnosti
EP

Základní rozpor článku je už jen v použití slova "uprchlík". Od toho se odvíjí vše ostatní.

10 3
možnosti
Foto

Tak jak to bývá v něčem co uvádíte se dá souhlasit a v něčem jste zcela vedle, ostatně nikdo nemá patent na rozum, že? Někdy i to čím nás krmí EU lídři jsou vlastně jen hospodské kecy, jak píšete, cituji:

jsou vskutku pouze hospodské kecy, nikoliv skutečná řešení.

Ta skutečná řešení se dějí a dějí se právě tak rychle, jak jen to naše rozhodovací mechanizmy umožňují. Zásadním způsobem se reformuje Frontex, masivně se pomáhá v sousedních zemích, pracuje se na míru v Sýrii. Než toto přinese ovoce a uprchlická vlna se obrátí zpět k domovu, stane se ještě nepochybně mnoho incidentů a přijdou další miliony uprchlíků.

Hm, zde i jinde má váš příspěvek dle mého trochu vad na kráse. Ta skutečná řešení měla nastat před lety, přeci všichni víme, že rok 15 není prvním rokem, této otázky. Nebo-li lídři zaspali. V zásadě svojí výtku a hlavní důvod proč viním Merklovou a jí podobné politiky s této krize, není pouze toto zjevné zaspání, ale předně a v tom je jádro problému. Viním je s neschopnosti respektovat svá vlastní pravidla, naopak ta byla vědomě pošlapána a díky tomu jsme v této krizi. Dále jim vyčítám že svým jednáním rapidně snížili bezpečnost v EU. V neposlední řadě díky své neschopnosti ředí evropskou schopnost pomáhat skutečným uprchlíkům, před válkou. Jistě znáte data eurostatu a víte, že se nejedná zdaleka jen o lidi co prchají před válkou. Nedomnívám se, že v Kosovu a i v jiných oblastech z kterých členové této uprchlické vlny pochází, probíhá aktuálně válka. Uprchlická vlna neúměrně narostla po slavném pozvání Merklové. Vrátili se zjevně nejen evropští bojovníci IS, kteří do té doby měli zkomplikovaný návrat, protože byli do té doby monitorováni a zatýkáni, je zajímavé, že od otevření hranic se již o jejich nutném monitorování nepíše. Jistě, už to není nutné v tomto chaosu, kdo chtěl a potřeboval, ten přišel, za vítání naivních pomahačů. Teď se vraťme k těm co skutečně potřebují naší pomoc. Díky tomu, že se otevřeli společné hranice a do světa se vytroubilo, kdo chce

4 1
možnosti
Foto

Poslední část zmizela, tak doplním.

kdo chce přijít může. Využil toho kdokoliv, včetně ekonomických uprchlíků. Nedá se říci kolik by bylo bez pozvánky Merklové v roce 15 uprchlíků. Rozhodně by se jednalo o výrazně nižší číslo. K odhadu může posloužit složení uprchlíků dle dat eurostatu a fakt, že před tímto pozvání byla každodenní vlna v řádu tisíců nižší. Bylo by díky tomu více energie pomoci skutečně potřebným. Pomoc by nebyla tolik ředěna přívalem oportunistů. Není třeba aspirace na Nobelovu cenu, věřte, že je to jednoduší. Stačí mít respekt k vlastním úmluvám, vhodně je doplnit dle vzniklé krize a nesnažit se silou prosadit názor na řešení jednou skupinou i za cenu výhružek, jak někteří lídři EU rádi dělají. Zřejmě proto, aby zakryli své vlastní selhání v této krizi. Bohužel svým jednáním spíše škodí a věc neřeší.

4 1
možnosti
JN

"aby ti "mladí zdraví muži" šli raději bránit svou vlast (za koho z těch desítek stran konfliktu asi mají bojovat?)" versus "pracuje se na míru v Sýrii." - nechápu.

Zapomněli jsme na kamioňáky v Calais, zapomněli jsme na dlažební kostky házené po policistech, zapomněli jsme na vyhrožování podřezáním vlastních dětí? Pokud tohle jsou pro vás uprchlíci, kterým se otevírají dveře, pro mě prostě ne. Ale to nic, asi jsem jen taky hajzl.

20 1
možnosti
AK

Já pochopitelně chápu, že se těm mladým a zdravým mužům nechce bojovat ani v jedné armádě, které se po území Sýrie, Iráku a Libye prohánějí. Ovšem nemohu nevidět, že to není ani vlastenecké ani statečné. Je to i velmi demotivující pro jiné.

A asi nejlépe to vystihují slova nového polského ministra zahraničí, který odmítá vyslat do Sýrie polské vojáky za situace, kdy stovky Syřanů budou sedět v kavárnách na Unter den Linden a sledovat jak jiní bojují za jejich svobodu.

11 0
možnosti
AK

My jsme trochu zvláštní země a nevím, jestli naše malá míra tolerance k odlišnému názoru je dobrou prognózou pro toleranci k jinému etniku a kultuře, když netolerujeme ani novoroční projev svého prezidenta.

Stačí aby řekl svůj názor - že každá země by měla patřit těm, kdo v ní žijí - a hned se strhne vlna emocí, padají nadávky, ostrá slova, vyhrožuje se soudy, podávají se žaloby.

Je to jistě jen jeho vina - vždyť si dovolil zvítězit v přímých volbách. A musí tedy snášet následky této své neprozřetelnosti.

5 1
možnosti
PS

Když si to myslíte, nebudu Vám to vyvracet. Pro mě Jste jen trochu nepochopitelný a naivní.

12 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007