Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Nejdříve bych vám tedy dal malé plus za sebereflexi. Nadpis je totiž to jediné, v čem bych s vámi mohl souhlasit. Ostatní jsou jenom žvásty, omílané evropskými marxistickými politiky a jejich příznivci. Myslím, že vzhledem k vašemu vzdělání a vytříbeným názorům máte do politiky slušně našlápnuto. Ale je možné, že neschopnost současné vládní garnitury jakýchkoli praktických řešení a činů vygeneruje v dohledné době vládu nějaké "silné ruky" a pak nevím, nevím. I když na té, jistě hodně vysoké škole, vás určitě také naučili orientovat se správně i za poněkud změněné situace. Loajálnost se cení vždy. ;-)

17 1
možnosti
Foto

K91a98r90e52l 10M52á96d26l78e

11. 1. 2016 22:58

Kalouska jsem nikdy nevolil a nikdy volit nebudu. Ale i při té antipatii musím uznat, že to je inteligentní a maximálně racionální člověk. Nemyslím si, že by v současné situaci byl nadšený z tohoto dnes už druhého TOPkařského sluníčkového článku. Nějak mi z toho vychází, že v té slavné TOPce není všechno láskyplné, ale probíhá boj mezi knížecím a kalouskovským křídlem.

6 2
možnosti
MP

To není žádný boj. I TOP09 tvoří celkem obyčejní lidé a mnozí jsou náhle nuceni vyjadřovat se k otázkám a problémům, na které nejsou připraveni a upřímně by byli vůbec nejraději, kdyby tu ten syrský konflikt a uprchlíci nebyli a oni by se mohli věnovat pouze tomu, proč do politiky šli. Jenomže tak svět nefunguje. TOP09 má nějaké oficiální kompromisní stanovisko, to ale nevylučuje, že někteří členové se na věci dívají odlišně. To není ANO, kde platí, co řekne předseda.

5 0
možnosti

I27v78o 53Š13v76e82c

11. 1. 2016 22:57

X V pořádku, jste pro uprchlíky. Nejste hajzl !!! Máte prostě pouze tento postoj a tento názor a já to respektuji bez dalšího. Já mám názor opačný a nejsem pro uprchlíky. Proč jsem nálepkován nadávkami xenofob, rasista, neonacista, fašista? Proč není můj postoj respektován bez dalšího, stejně jako ten Váš!? Čím byste mi to vysvětlil. Nejvíc mi nadávají ti, co se přímo zaštiťují tolerancí a hesly: nenávist ti nesluší, proti projevům nenávisti atd.

41 1
možnosti
JJ

Já s vámi nesouhlasím. Já si opravdu myslím, že při všech známých skutečnostech a zkušenostech může být pro tzv. "uprchlíky" buďto člověk rozumu mdlého, nebo hajzl. Pana Polického řadím spíše do první skupiny, tady pan Procházka ale hloupý rozhodně není. Samozřejmě, že já bych ho v diskusi hajzlem také nenazval, ale když o to sám stojí, proč nenazývat věci správnými jmény.

3 0
možnosti
JN

J51i79ř14í 60N94o41s47e57k

11. 1. 2016 22:39

My přece nikomu nic nedlužíme. Pokud pomůžeme, uděláme to, protože chceme. Je to stejné jako s tříkrálovou sbírkou: "Extrémisté lidem radili, aby radši přispěli na potřebné a postižené ve svém okolí." Bylo by to k pláči, kdyby to nebylo k vzteku.

JAK JSTE POMOHL VY?

13 0
možnosti
PB

...... ježišmarjá tak pomáhejte,- mosite pomáhat víííc, šak Vám v tem nikdo nebrání,- a když sa k Vám přidá pan Mareš a pan Polický tak to dostane ten správnej náboj,- to už budete pomáhat celkem tři !,- pro začátek to není vůůůbec špatný VEU!!!

29 1
možnosti
Foto

My nejsme tři. Nás je tolik, že byste se asi dost divil. ;-D

1 8
možnosti
AK

Pokud pozbydou členské země některých pravomocí (např. ochrana státních hranic) a nezíská je unie je to vážná chyba, která může vyústit až v neoficiální zavedení bezvízového styku a některými zeměmi Afriky a Východu.

Přitom jednou ze základních charakteristik státu je, že je suverénem na svém území. A to samé by mělo platit pro unii států.

Nechápu politiky (u nás ODS), kteří odmítají zřízení evropské pohraniční stráže a vidí v ní porušení suverenity dotčených zemí.

Co může podkopávat suverenitu nějaké země víc než otevřená a nechráněná hranice.

Vždyť pak už zbývají jen 2 možnosti:

- státy, kam uprchlíci směřují, budou prosazovat kvóty, aby uprchlíky vnutily svým sousedům

- státy, přes které uprchlíci cestují budou prosazovat uzavření národních hranic

Nic z toho ale není řešení a současná situace jen podlamuje důvěryhodnost EU, když na rozdíl od ruské, americké nebo čínské moci nedokáže zajistit své teritorium v době míru.

11 1
možnosti
MP

Členské země neradi předávají své kompetence na EU. Imigrační i azylová politika měla být rovněž přenesena na unijní úroveň logicky se schengenským prostorem, nicméně boj mezi odpůrci a příznivci integrace vytvořil kompromis, jaký dnes máme. A docela dlouho byl přijatelný, dokud se nic vážného nedělo. K reformám záležitostí, které se nám zdají, že měly být dávno vyřešeny, vedou bohužel často až krize. V dobách klidu chybí motivace.

1 0
možnosti
Foto

V Česku je ta uprchlická bublina až moc nafouknutá - lidi si tady pořizují zbraně a čekají apokalypsu, zatímco ta nepřichází ;-D

Jinak souhlas s většinou z vašeho článku - je fajn, že jsou tady blogeři i 'z druhé strany', dost se to tady topí v protiimigrantské demagogii.

2 24
možnosti
PS

Česko totiž díky své zkušenosti s manipulací za bolševika, vidí dál, než si myslíte. Demagogie v médiích, zatajování skutečných událostí a záměrné osočování oponentů tady už bylo a nikdo si nepřeje stejnou situaci zopakovat. Navíc nebezpečí destabilizace a ohrožení občanů není jen výplodem několika jedinců, ale jak ukazují reálné situace po celé Evropě, jedná se o fenomén, kde je pouze otázkou času a přístupu států, aby se objevil i na našem území. Ale Vy klidně spěte. Děláte vše pro to , aby měla Evropa velké problémy.

16 1
možnosti
PS

Jako vždy. Nezklamete.

7 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007