Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Zemana nesnáším, ale referendum o jeho setrvání ve funkci bude. Říká se tomu volby.

0 0
možnosti
Foto

Pokud podle Vás nejsou lidé schopni zvolit dobře odpověď na jednoduchou otázku, jak potom mohou dobře vystavit bianco šek nějakému podvodníkovi ve volbách ?

A platí Váš názor i na referendum o vstupu do EU nebo jen na to co se Vám nelíbí ?

Já si naopak myslím, že lidé se umí rozhodovat dobře, oni totiž budou muset s následky špatné volby žít ... ostatně preference Vaší TOP09 dokazují zdravý rozum voličů dost jasně - sešup z téměř 12% na skoro 6% podle posledních průzkumů ukazují, že podobné "demokraty" uvidíme brzy v ZOO a ne v parlamentu ;-) Rv !!

0 0
možnosti
LM

Jste typický představitel "demokrata" EU střihu. Demokracii si představujete ve smyslu: my vám před volbami nalžeme hromadu slibů, které stejně nemíníme splnit a pak už máte právo pouze držet hubu a krok a poslouchat své zvolené představitele. Ale vážený, politika by měla být o službě vlasti a národu, nikoliv o nikým nekontrolované nadvládě. To, že to tak už není je jiná otázka.

Odmítáte referenda proto, že lidé jsou hloupí, nemají dostatek informací a rozhodují se pod vlivem emocí? Je zajímavé, že vám to nevadí u voleb. Tam přece titíž hloupí, neinformovaní a emocemi zmítaní lidé činí rozhodnutí, kdo bude zemi vládnout po dobu několika let a má možnost i zásadně změnit zásadní pravidla. Buď tento nonsens nejste schopni rozpoznat a potom jste hlupáci, nebo jste a potom jste lháři.

7 4
možnosti
LC

Větší slátaninu jsem tady už dlouho nečetl... Lidi jsou překvapivě rozumní a dokáží volit správně, ale to se musí tzv. elita obtěžovat lidem vysvětlit, o co jde. Když jsem sledoval kampaň proti Brexitu, tak jsem tam neslyšel prakticky žádné relevantní argumenty pro setrvání v EU. Bylo to převážně lži, polopravdy nebo zcela bezdůvodné strašení. A to z jednoduchého důvodu, ony totiž pro existenci EU žádné smysluplné argumenty neexistují. Všechny ty výhody, které údajně EU přináší, ve skutečnosti s EU vůbec nesouvisí a existovaly i před EU, případně můžou být dohodnuty snadno i bez té politické nadstavby. Vážený pane NEDEMOKRATICKÝ autore, demokracie opravdu nespočívá v tom, že má občan právo jednou za čtyři roky jít k volbám a pak držet hubu, ale v tom, že občan má právo obecně se podílet na rozhodování. A to zejména v záležitostech, podle kterých se nemohli občané rozhodovat v době voleb do parlamentu. U nás typickým příkladem např. Lisabonská smlouva, která výrazným způsobem poškodila suverenitu ČR a občané neměli šanci podle toho vybírat u parlamentních voleb, protože netušili, se něco takového má schvalovat. Proto tedy bylo morální povinností vlády, se na tak zásadní věc občanů zeptat v referendu. Nestalo se a proto je teď země zásadně rozdělená, protože banda pitomců ve vládě rozhodla bez ohledu na zájmy občanů... A mimochodem, k osobní svobodě každého občana neodmyslytelně patří i právo dělat chyby a rozhodnout se někdy špatně, protože to je motorem vývoje a pokroku. Pořekadlo "chybami se člověk učí", jste asi taky nikdy neslyšel nebo spíš nechtěl slyšet. Tak si prosím nechte svá elitářská moudra pro sebe, není na ně nikdo zvědavý...

6 3
možnosti
KS

První dvě věty celého textu mluví za vše, ostatní je zbytečné.

3 0
možnosti
ZL

Vážený p. autore, jak funguje EU jsme zaregistrovali i my a to jsme na rozdíl od Britů členy teprve pár let. Dále bych je rozhodně nepodceňoval, že nevěděli o čem hlasují. Předpokládám, že umí číst - otázka byla velmi jednoduchá - ano-ne v EU. Teď po "Brexitu" vyplavaly obavy našich lodivodů - další referenda se konat nebudou neboť my "moudří" víme nejlépe, co je dobré !

5 5
možnosti
MS

Zodpovědnosti za vlastní rozhodování v přímé demokracii se musí lidé učit. Ve Švýcarsku zpočátku možná taky pár referend nedopadlo dobře, ale dnes můžeme všichni vidět, že se rozhodují správně i v záležitostech, které jsou na první pohled populisticky líbivé, ale v konečném důsledku mají negativní dopad. Viz třeba referendum o 6-týdenní dovolené, nebo o paušální dávce pro každého švýcarského občana. Pokud bude ve Velké Británii ještě nějaké jiné referendum, určitě už občané budou rozhodovat s větším rozmyslem, než o brexitu. Když se bude referendum neustále zakazovat s odůvodněním, že lidi jsou voli, nikdy se z nich zodpovědný národ nestane.

5 3
možnosti
PV

Zeman nepochybne spoustu svych volicu nastval svym vyjadrovanim a vystupovanim, ovsem mezitim se jeho oponent Karel zdiskreditoval uplne, a spousta jeho nekdejsich fanatickych obdivovatelu se k nemu nyni vubec nezna. Pokud se neobjevi uplne jiny, vhodny kandidat, tak souboj mezi temito dvema by opravdu nedopadl o tech 5% ve prospech Zemana, jak pisete... bylo by to tak 80:20 v Zemanuv prospech

10 5
možnosti
RC

Uplne? Nebo tim, ze si myslel, ze muzeme prijmout migranty? Vite, lide, kteri nekdy emigrovali, maji k problematice imigrace uplne jiny vztah, nez my ostatni. Ostatne z byvaleho Ceskoslovenska take emigrovalo hodne lidi a v dobe normalnizacni (si myslim) byla vetsina ekonomickych.

3 4
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007