Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M60i24l36a21n 56K85e43s85l

29. 8. 2016 21:12

Podej čertovi prst a zítra bude chtít celou ruku.Dnes povolíme burkyny a zítra budou chtít mít v naší armádě imány a budou rovněž požadovat,aby tito mohli učit i ve školách a další požadavky.Kdepak buďme zásadoví.Listina lidských práv a svobod vznikla cca před 70.lety.Od té doby se mnoho změnilo.Nikdo si v té době nedovedl představit,že mohou migrovat miliony osob a ničit záměrně celé kontinenty nebo zvrácená náboženství,která mohou dělat totéž."Listina" je zneužívána.Požadujme změnu,přece se nebudeme řídit tím,co nás ničí.

6 0
možnosti
JT

Zítra ? Už dnes je v armádě požadují.

1 0
možnosti
KK

Muslimky se mohou v těch burkinách koupat na druhém břehu Středozemního moře. Stačí přeplavat. .... ;-)

6 0
možnosti
SB

Muslimky, aby se svlékly a nikoli "svlékli", jak píšete vy, evropské ženy, aby se oblékly a nikoli "oblékli", jak píšete vy.

2 0
možnosti
JS

Především zákaz burkin ve Francii není problémem mravnosti. Burkini jsou chápány jako islámský symbol posvátné nerovnosti mužů a žen. Burkini vyjadřují příslušnost ženy k ortodoxní verzi islámu, právě proto byl ten zákaz vydán. Je to docela pochopitelné. V době, kdy ve Francii umírají lidé při útocích motivovaných islámem, je docela pochopitelné, že veřejnost se stává citlivou na provokativní vyjadřování příslušnosti k oné ortodoxní verzi islámu. S otázkami veřejného pohoršení nebo míry nahoty v 60. letech to vůbec nesouvisí.

Burkini jsou vyjádřením nerovného společenského i právního postavení ženy v islámu. To je jejich skutečná podstata. Lidé, kteří hodlají chránit právo muslimek vyjadřovat svou oddanost tomuto pravidlu, ve skutečnosti požadují výjimku ze základního práva společenské a právní rovnosti mužů a žen, kterou v Evropě zaručuje Listina základních lidských práv a svobod. My bychom měli bez výjimky trvat na společenské a právní rovnosti mužů a žen v naší společnosti. Burka ani burkini do tohoto vysoce pozitivního a prolidského pravidla nepatří. Budeme-li ustupovat v drobných jednotlivostech, nakonec zjistíme, že se nám zhroutilo dlouho a obtížně budované moderní pojetí lidských práv.

Technická poznámka: udivuje mne, že jako absolvent vysoké školy máte ve svém článku tak kolosální počet hrubých gramatických chyb.

6 0
možnosti
MP

Burkiny vznikly jako docela obyčejný byznys a nikoliv na blízkém východě u nějakých radikálů, ale v Austrálii. A řeší problém, jak se zapojit do běžné aktivity jako plavání a zároveň neporušit principy, ve které dotyčné věří. Alternativa k burkinám pro většinu muslimských žen není, že si vezmou bikiny, ale že se zkrátka společenské aktivity plavání neúčastní. Přemýšlejte chvíli, jaká z těch dvou možností je více zapojí do společnosti. A Vaše poznámka ke gramatice - můžete uvést jednu?:-P

4 3
možnosti
Foto

Ale vy je neznáte, už jste s některým z nich mluvil v bazénu? Oni nám nemuslimům hovoří, co si máme oblékat. Ale úplně naopak, než se píše, mně nutil jeden, abych si sundala plavickou čepičku, protože v ní vypadám hloupě. Máme mylné představy, chtějí nás Evropanky v Evropě zásadně svlečené. Aspoň někteří.

0 0
možnosti
PV

Kdo svobodu nerespektuje, ten si ji nezaslouzi.

4 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007