Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P50a44v62e10l 71H72e93k

28. 2. 2017 7:50

To je zajímavé, ale bohužel nemožné. Operujete s předpokladem, ze si lidi urvou od huby. Lidé jsou z valné části nesveprávní hňupové. A nejhorší je to, ze když si někdo dokáže urvat od huby, přijde nějaká politická svoloč, která vše sebere.

1 0
možnosti

To, co jste napsal je logické, ovšem za předpokladu (jak napsal již pan Libeňský níže), že systém je statický. Zrušením zlatého standartu a krytím měny dluhy se tato myšlenka stala ... hloupou a v Česku zvlášť. Moje babička zažila za život nejméně čtyři měny a vždy pak začínala skoro s nulou. Já, když si spočítám, že bych si před třiceti lety začal spořit 10% na důchod, tak těch prvních 15 let by bylo naprosto zbytečné si odtrhávání od huby. Snad jedině kdyby si ty úspory na důchod občané hned měnili na zlato. Ani to by nebylo příliš jisté. Zaručí někdo, že třeba za dvacet, třicet let (když nenastane spousta dalších možných a nevyloučitelných otřesů) EU nezakáže vlastnictví drahých kovů soukromými osobami. Připadá vám to nemožné? Ale kdeže. Za posledních dvacet let se odehrálo spousta věcí o kterých bych tehdy řekl, že nemohou nastat. A ty, které nastanou, budou ještě neuvěřitelnější.

2 1
možnosti
Foto

Úroky byly před těmi 30lety vyšší než inflace.

0 2
možnosti

Prognózy tohoto typu předpokládají, že vývoj je statický, ale to je málokdy v dějinách.

0 0
možnosti
Foto

Výborný nápad, jen špatné procento. Doba pokročila, oráce je málo a produktivita vysoká. Proto je třeba dávat 50% průměrné mzdy a to nejen důchodcům, ale všem jako tzv. nepodmíněný příjem.

0 4
možnosti

Nevím, kdo by ten nepodmíněný příjem zaplatil. A abyste měl rovný důchod 50% průměrné mzdy, odpovídalo by tomu pojistné zatížení 41% místo dnešních 31%.

0 0
možnosti

Důchod všichni? Ti, kteří celý život pracovali, stejně jako ti, kteří práci v životě neviděli, případně viděli pár měsíců?

Pokud to tak nemyslíte, pak se neobejdete bez evidence. A výpočtu podle odpracovaných let.

A abychom byli konkrétní - v současnosti by ten důchod byl necelých 6.800 Kč. Takže výroba dvou a čtvrt miliónu žebráků (bez započtení důchodů invalidních).

3 0
možnosti

Nový systém by se týkal lidí mladších od určitého ročníku, nikoliv důchodců stávajících či v předdůchodovém věku.

Nižší sociální pojištění->více disponibilních peněz->možnost více spořit

Své peníze, svoji zásluhovou složku, máte ve svých rukou a je jen na Vás, jestli se dokážete zajistit lépe nebo hůře než dnes.

Není třeba evidence, nárok vzniká dosažením věku. Pokud někdo nepracoval, tak za těch 6800 či budoucí ekvivalent neumře hlady, ale ani to nebude bohatý život. Tak to zkrátka má být, stát se stará o solidaritu, o zásluhy každý sám.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS