Diskuse

TOP09 vrátí občanům 8% jejich peněz, ODS 7% a Andrej je socan!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DG

Víra, že TOP a ODS dostojí svým slibům a bude realizovat politiku snižování daní a osekávání zbytečných státních výdajů, je tak naivní, že by ji nemohl vyslovit snad ani žák první třídy Základní školy. Tyto strany v minulosti zvedaly daně a regulovaly jak jen mohly a jak jim Brusel řekl.

1 0
možnosti

Nejhorší je, že Babiš není socan přesvědčením, ale z vůle svých PR. Sobotkovi aspoň věřím, že to fakt myslí upřímně ( :D ), ale Babiš si voliče jen kupuje. Stát je jen správce, noční hlídač, ne chůva. A podle tohohle přesvědčení budu i volit.

1 0
možnosti
Foto

Přesně tak, Babiš je skrytý socialista a už dlouho je to zřejmé. Pořád chce něco regulovat. Zavedl EET a kontrolní hlášení, má na svědomí podvody s dotacemi na Čapí hnízdo, a svou politikou ještě likviduje konkurenci Agrofertu. Já volím rozhodně TOP 09, to je nejslušnější strana, která chce dát věci do pořádku.

1 1
možnosti
JL

Ano, daně jsou zbytečně vysoké, státní správa přebujelý a drahý moloch, místo sociální sítě je to sociální peřina zneužívaná nemakačenky. Ale ani ODS, ani TOP, ani Babišovci nejsou ti, kteří by dokázali něco na tom změnit. Vždyť z toho právě tihle žijí. Tedy jen pěkné kecy, vábnička na voliče a po volbách nějaké kosmetické úpravy. A zřejmě úpravy ve stylu Kalouska, kdy zavedl superhrubou mzdu a tím vlastně zvýšil o pár deseti EK procenta daň ze mzdy a vydávali to za snížení daně.

Tedy ani TOP, ani ODS, ani Burešem nevolím.

2 0
možnosti
MP

Pane Lebeduško,

superhrubá mzda byla ne úplně šťastným výsledkem tehdejšího křížení třech volebních programů, nepocházela od Kalouska, ale z Modré šance ODS. Tam spolu s dalšími reformami dávala smysl, bohužel z ucelených programů zbylo jen torzo.

Proč prošlo? I proto, že tehdy se o vedlejších nákladech práce jakoby nemluvilo, vládla levice a ta opravdu nechtěla, aby se občané zajímali o ten ohromný rozdíl mezi nákladem zaměstnavatele a tím, co si zaměstnanec odnese domů. Dnes je povědomí o skutečné výši zdanění mnohem vyšší. A pokud se již daň nebude vypočítávat ze superhrubé mzdy (prakticky je to jedno), rozhodně trvám na tom, aby byla tato výše povinně uváděna na výplatních páskách.

0 1
možnosti
VH

Kde máte pravici? Žvást o 150 mld. které nechá občanům ODS neobstojí, pokud neříké, kde ušetří. A to chce oproti současným plánům (v budoucnu 1,7 % HDP) zvýši výdaje na zbrojení na 2 % (dalších cca 15 - 18 mld.). Sliby o pečených holubech patří levici a jiným populistů. Pravice sděluje, kde peníze ušetří (a pak možná rozdá; nebo sníží zadlužení).

Program ODS je neuvěřitelně levicový. Někde mezi současnou ČSSD a poválečnou KSČ.

1 1
možnosti
VH

Paní Hrušková, cvo na programu ODS vidíte pravicového?

Věřte, že i mě mrzí, že láká výhradně levicové voliče (snad s výjimkou těch zbrojních výdajů).

0 0
možnosti
JK

Teoretické rozdělení pravice a levice je celkem přesné. Bohužel pravice (ODS, TOP) v tomto státě dojeli právě na levicové vládnutí, vybrat od lidí a přerozdělit pro své vybrané. Babiš chce vybrat ještě víc a přerozdělit hlavně pro sebe, někteří mu ještě tleskají a říkají tomu podnikání, jde ale jen o tvrdý postup proti jakékoliv konkurenci, vše v rámci vlastní rukou napsaných zákonů. Sobotka chce obdarovávat kde koho, hlavně když to mediálně dobře zní, vybírat bude od těch co se brání nejméně, protože na protesty nemají čas, malý a střední podnikatelský stav.

4 0
možnosti
Foto

Takový blog by měl být označen jako předvolební agitka nebo ukázkový názor naivního voliče.

ODS i Topka předvedli, jakou závaznost pro ně mají předvolební sliby a programy... nic než cár papíru.

Babič není ani tak levičák, jako spíš ukázkový populista a velmi vypečený podnikatel, který velmi "správně" využívá/zneužívá svého postavení pro své firmy a je mu zcela jedno, jak bude fungovat hospodaření státu a ostatních, hlavní je vlastní profit.

3 1
možnosti
Foto

TOP09 již dostala šanci a v praxi se ukázal její levicový charakter.

Jenom blbec sahá dvakrát za sebou na horké kamna.

2 1
možnosti
TP

TOP 09, jejíž hlavním programem je "více Bruselu, více dotací, více čerpání", rozhodně nelze považovat za pravicovou stranu.

5 1
možnosti
MP

Více Bruselu neznamená více dotací a čerpání. EU je prostředek k liberalizaci světového obchodu, otevření přístupu na trhy, pro nás jako exportní ekonomiku klíčová věc. Přečtěte si více o naší evropské politice, Váš současný pohled neodpovídá realitě.

0 2
možnosti
Foto

Nemám nic proti snižování daní, ale nejdříve je snad nutné splatit státní dluh. Až se tak stane, tak je možné podnikat další experimenty.

0 3
možnosti
Foto

Tedy že se k ideji splatit státní dluh postaví negativně právě ti minuskáři, to mě docela překvapuje.

0 0
možnosti