Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J64i35ř55í 70K93u22n23e19š

21. 3. 2021 13:37

Tak to bude asi tím, že nemáme lockdown, ale uzávěru. Lockdown se vyskytuje pouze v zahraničí a ve zprávách televize Nova.

1 0
možnosti
JK

J17i74ř14í 74K93u82n24e49š

21. 3. 2021 13:50

Jinak s vámi samozřejme souhlasím. Již od loňského jara je vidět, že vláda zastavit výrobu za žádnou cenu nechce. Zřejmě se bojí, že i s našimi třetinovými platy pak přestaneme být pro investory zajímaví.

0 0
možnosti
VV

Vidím kolem sebe dvojí přístup lidí. Zajímavé je, že ani jedni se zhruba od počátku roku vládními nařízeními příliš neřídí.

První začali nosit respirátor, i když to ještě nebylo povinné, nakupovat chodí pouze jeden člen domácnosti, kontakt s příbuznými omezili na telefonování, ostatním lidem se vyhýbají i v přírodě. Nechodí a nejezdí nikam, kam nemusí.

Druzí si potom, co to vláda nařídila, pořídili alespoň jeden respirátor. Na nákupy jezdí celá rodina i s dětmi a prarodiči, se všemi se stýkají stejně jako dřív. Když nebyly uzávěry, jezdili i za příbuznými do jiné obce či okresu. Dospělí si občas vyrazí i do hospody, kde pak s ostatními mají takový ten hezký spiklenecký pocit, že žít je třeba i v pandemii. Když byl sníh, vzali děti na sáňky na kopec, kde byla hlava na hlavě.

Vláda je tu samozřejmě od toho, aby pandemii nějak řídila. Odpovědnost má ale každý sám. Měli jsme domluvený rodinný výlet s kamarádkou do přírody. Nemohla pochopit, proč poté, co si byla s jinou kamarádkou posedět ve vinárně (jak to je možné tady řešit nebudu), jsme výlet odřekli.

Je totiž jedno, jak smysluplná nebo naopak nesmyslná opatření vláda přijme, pokud lidé sami nebudou mít pocit, že je třeba se před něčím chránit.

12 1
možnosti
PK

Jj. Ta druhá skupina je výrazně převažující. A není se co divit, dlouhodobou izolaci je schopen přežít málokdo. Díky tomu žádná opatření nic podstatného neřeší. A jsem vzteklý z toho, že vláda a "odborníci" žijí v nějaké bublině a nejsou schopni tento stav akceptovat jako realitu. Místo toho vymýšlejí nesmyslná buzerační nařízení, kterými popudí i ten zbytek věrných.

Naštěstí už došlo k rpomoření, takže epidemie zmizí a opatření se postupně uvolní.

0 1
možnosti
JN

Díky takovým kverulantům jako je autor blogu jsme zcela přesně tam kde jsme. A nemůže za to ani vláda, ani "zpackaný lockdown" .. může za to absolutní nedisciplinovanost části obyvatelstva, kdy ti lidé snad opravdu věří tomu že zrovna oni dokážou vyhodnotit jaká opatření jsou potřebná a jaká ne.

15 17
možnosti
RK

Typické. Za úspěchy může vláda, za neúspěchy můžou ostatní. Kde to jen slýchávám? Tiskovky premiéra? Ti nedisciplinovaní lidi chodí do práce, do fabrik, nakazí se ve špitále....

11 4
možnosti
JH

Ale určitě to BaHaBla myslel dobře.

1 0
možnosti
MK

Ze všeho nejvtipnější je, že autor tohoto blogu krásně reprezentuje mentální stav České republiky.

Autor vyčítá vládě, že nerozhoduje na základě dat - a že na základě dat nevyhodnocuje účinnost opatření? Ale co dělá sám autor? Vyhodnocuje účinnost opatření jen na základě svých dojmů. Chová se tedy úplně jako ta vláda. :-)

A k věci:

Drtivá většina vládních opatření má vliv na brzdění epidemie. Jen je diskutabilní, jestli ta konkrétní opatření stojí za to. Například to proklínané omezení cest mezi okresy jistý vliv pozitivní má. Například v našem podkrkonošském městečku je o víkendech před domy daleko méně aut s cizími značkami než dříve – ergo kladívko se omezily sociální kontakty a mobilita.

Jen určitá opatření nemají žádný vliv (například zákaz vycházení po 21:00).

A pokud jde o to testování ve firmách, nevidím to pozitivně. Nespolehlivé ag-samotesty 1x za týden přinesou víc škod než užitku. Člověk s příznaky by si dříve zašel na relativně spolehlivý PCR test – nyní však bude otestován nespolehlivou metodou – a bude žít v domnění, že covid u něj byl vyloučen – a bude to dál skrytě šířit.

8 10
možnosti
RK

To jsou opravdu tvrdá data;-D. Máte méně aut před domem ;-D. Já bych očekával data, jaký vliv mají na rostoucí čísla turisté ma hřebenech hor? Co to je ta mobilita? Že rodina sedne do auta?

V Rakousku za zpřísněných podmínek jely skiareály... jak to?

8 1
možnosti
RK

Možná by si zdejší uctívači nejlepšího manažera měli přečíst výše blog pana Kleina

https://pavelklein.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=767631

A taky by nebylo špatné se zamyslet, proč máme narozdíl od ostatních zemí o jednu vlnu víc? Asi proto, že jsme nejlepší?

4 2
možnosti
Foto

Víc vln, víc Covid ;-)

2 0
možnosti
MP

Má li lockdown fungovat, musí stát zajistit 100 procentní kompenzace nákladů firmám. A za těch 14 dní zaplatit bez keců prostředky na nákup zboží, co se zkazilo pro RESTART firmy. Plus moratoruium na jiné jejichj povinnosti (soc zdrav dph) minimálně na tři měsíce. Ono totiž ŽÁDNÉ podnikání nefunguje jako auto. Prostě zastavit, vyndat klíčky a nastoupit za 14 dní . Když stát něco NAŘÍDÍ ať si to stát pěkně DO KORUNY ZAPLATÍ! (a kdyby to vláda udfělala hned, žádné protesty ala chciplpes by nebyly)

A kde na to vezme ? To je jednoduché. Má to být opatření k podpoře NÁS VŠECH tak ať to všichni zaplatíme z daní.

1 0
možnosti
ZH

Problém je v tom, z čeho to má zaplatit? Takže ve výsledku si to ty firmy (i občané) stejně celé zaplatí samy. Tedy ty, které jsou v plusu. Firmám přisátým k dotacím a státním zakázkám bude bezpochyby vyhovovat, když jim to zaplatí jiní.

1 1
možnosti
MB

Je to pořád dokola. Na blozích píši, že jedna z nejblbějších vlád zdemolovala naši zemi už době konjuktury. Ti, kteří uvítali populistické kroky rozhazovačna, mi oponují. Absence reforem, bobtnání zaostalé státní správy, jim asi nevadí. Podobně šlendriánské hospodaření - totálně bez rezerv !

Výsledky jsou zde, chybí 45 mld. Kč na důchody, kasa se sekyrou 500 mld. Kč je k 06/20201 na dně, tedy další půjčky. Obsluha dluhu bude stát neuvěřitelných 80 mld. Kč ! Vláda, si rozvrátila panem Burešem své příjmy - vše v očekávání populo pochvaly. (Super hrubá mzda). Mele, že se proinvestujeme z dluhů - % podíl stavebnictví klesá! O bytech nemá smysl mluvit, podobně o Důchodové reformě .

To, že jsme nejhorší s Corona krizí , říká jasně - Nezvládnutou situací si působíme další mega škody, smutek úmrtí + vede nás banda bláznů . Já pevně věřím, že nová vláda zpětně přikročí k rozboru. Že se někdo, konečně bude odpovídat a budou prošetřeny prapodivní státní zakázky ! :-)

19 1
možnosti
Foto

Obsluhu státního dluhu bych odhadnul na vyšší sumu.

2 0
možnosti
AL

Furt eště nevíme, co to jsou skutečné problémy...

1 0
možnosti
Foto

Pandemie se u nás od konce září odehrává v jakýchsi vlnách v délce cca 6 - 8 týdnů. Teď odeznívá ta s největší amplitudou a lze čekat po zkušenosti z loňska jarní a letní uklidnění. V září, kdy by se to mělo zase rozjet, by mělo být 70% občanů naočkováno a tak uvidíme. Ten vámi proklínaný lockdown dělají vlády všech zemí, kde covid vítězí.

17 4
možnosti
MB

A ve všech těch zemích se jim po uvolnění čísla stěhují tam, kde byla před vyhlášením koncentráku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007