Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J63i46r38i 95B31o96r

29. 3. 2021 9:51

Mám dojem že si spousta lidi plete bezpečnost provozu JE a bezpečnost státu.

3 1
možnosti
JZ

A jinak zasloužená karma. R^:-)

5 12
možnosti
JJ

J62a70n 62J76a75n43u58š47k80a

29. 3. 2021 23:31

Zaslouzeny minus Rv;-€

0 1
možnosti
JZ

70% Jihočechů odmítá, aby Temelín dostavovali Rusové. To o něčem vypovídá.

Jak píše pan Ginzburg, Rosatom je netransparentní zkorumpovaná firma.

https://www.forum24.cz/rosatom-je-nepruhledny-nemel-by-dostavovat-dukovany/?fbclid=IwAR0yDEwzYM4AJYQKjeJlfDrlqvHDFcWh16BI25K0tmbVGbUPNVf9nEJApm0

5 7
možnosti
JS

A jak jste na to přišel. To s těmi 70%?

4 1
možnosti
Foto

Nějak nechápu, že autor má napsáno v profilu "pravicový". A současně je členem ostře levicové strany TOP09.

To je ukázkový oxymóron.

10 5
možnosti
MP

To bude spíše tím, že plavete v politologických termínech :)

4 3
možnosti
Foto

V Evropě je Rosatom dodavatelem JE Hanhikivi 1 ve Finsku a Paks-2 v Maďarsku. Mimo EU na kontinentu dokončuje ještě 2 bloky v Bělorusku. Mimo Evropu a Rusko staví Rosatom nové reaktory v Turecku, v Číně, v Bangladéši, v Indii či v Egyptě. Rosatom má nyní ve světě sjednanou výstavbu 36 reaktorů o výkonu 1000–1200 MW. Z Ruska kupujeme taky (firma TVEL) palivo, protože z USA (firma Westinghouse) bylo palivo velice problematické.

:-/ Nabídka od Westinghouse je vlastně nabídkou prototypu.

Tolik fakta.

14 3
možnosti
MP

A také je faktem, že jediný dodavatel, který doposud dodržel termín a cenu je z Jižní Koreje ;)

1 0
možnosti
JF

J95i61ř30í 59F57o68g19e68l

29. 3. 2021 8:08

To je tak, když politika a ideologie zatemňuje mozek.....

Vemte si názorný příklad. Před lety jste se rozhodli postavit si nový dům. Měli jste představu, udělali jste si výběrové řízení, oslovili firmy, vybrali si . Dům je postaven, jste spokojeni, 20 let slouží, potřebný servis vám stále dělá vybraná firma.

Po letech kdy se vám daří chcete postavit dům svému potomku. Co uděláte? Postupujete pochopitelně podobně. A rozhodně nevyřadíte firmu co vám postavila vlastní dům, poněvadž s ní máte zkušenosti a jeden od druhého víte co čekat. Ať se s novou konkurencí popere a uvidí se, zda udrží minulé výhody.

9 1
možnosti
MP

Jenže mezitím majiteli firmy stoupla moc do hlavy, loupí a vraždí. Takže minulé výhody už relevantní nejsou.

2 6
možnosti
Foto

Vy nikdy nezklamete a v hlouposti svých prohlášení ještě přehodíte vaše špičky z TOP.

Jestli jste si nevšiml, tak všechny naše jaderné zdroje jsou Ruské provenience. Ty nejstarší běží už bezmála 40 let a to naprosto spolehlivě a bezporuchově. Jak se projevoval ten negativní vliv a nebezpečí ze strany Ruska dodnes? Já jsem si nějak nevšiml, pamatuji si akorát problémy s palivem v Temelíně začátkem jeho provozu, jenže to palivo bylo Westinghousu a po jeho náhradě ruským TVEL Temelín jede.

Co myslíte, když svým usilovným kecáním zhatíte stavbu nových jaderných bloků, že se stane? Bude docházet uhlí a státu nezbyde, než nahrazovat tyto zdroje plynovými elektrárnami, protože jiný účinný a dostatečně robustní zdroj zde nepřipadá v úvahu. Je to docela snadné, budeme nakupovat plyn ve velkém....z Ruska;-D.

Vyřadit Rusko z tendru předem je ten nejhloupější, ale o to ideologicky zmatlanější nápad. Rusko je dnes jediný dodavatel na světě, který dodává jaderné reaktory po desítky let KONTINUÁLNĚ, tedy to, co jiní nedokázali. Westinghouse zkrachoval už několikrát, Francouzský EDF staví, řekněme, laxně i když chyba nemusí být nutně na jeho straně, ale prazáklad má v hypertrofované eurobyrokracii, která retroaktivně rýpe do dávno zahájených staveb a nesmyslnými požadavky na změny stavby zdržuje, a brutálně prodražuje.

Nepoměrně radši bych si od vás přečetl, jak jako farmář a lesník bojujete třeba se suchem a kůrovcem, jako politik jste neuvěřitelný naiva a zpracovanec.

17 7
možnosti
MP

Důvod vyřazení Ruska nemá nic společného s jeho schopnostmi. Ostatně prodražující se a zpožďující maďarský PAKs asi nebude tou nejlepší referencí. Až Rusko znovu napadne Ukrajinu, budeme se tvářit, jakože nic, protože potřebujeme reaktor?

4 9
možnosti
ZM

Když mluvíte o koncentracích v Číně zkuste se podívat na koncentrák na Quantanamu... A když o politickém vlivu Rusů, mrkněte se třebas na historii privatizace Tatrovky....

8 3
možnosti
JK

Takže porovnáním neporovnatelného se propracujeme k povolení výstavy jádra v Česku pro Rusko? Tohle je ta odborná argumentace? No bezva, zbývá už jen podepsat smlouvu, to je fuk co v ní bude.

2 1
možnosti
PK

Již někdy od roku 2008 se u nás připravuje výstavba nových jaderných zdrojů. Nejprve bylo výběrové řízení na 2 bloky o výkonu 1200 MW až 1600 MW v Temelíně, které skončilo v roce 2014, protože vláda odmítla poskytnout jakoukoli podporu projektu, aby o cca 7 let později při přípravě jednoho bloku o výkonu 1200 MW v Dukovanech poskytla 100 % podporu v podobě financování. Ani přesto se projekt už jen jednoho bloku nijak zvlášť neposouvá. Mezi tím se odstavují klasické elektrárny na uhlí a další, které pomalu dosluhují, se odstavovat budou. Jdeme tak přesně po výše popsané cestě událostí směřujících k nedostatku energie a budoucímu téměř jistému blackoutu. Možná ne dnes, možná ne zítra, ale časem takto k blackoutu zcela určitě dojdeme.

A co se týče bezpečnosti, tak vůdce EU Německo má jiný názor naž vy, Nord Stream 2 to jasně dokázuje,,,,,,,,

BTW,Německo loni nabídlo Spojeným státům, že investuje miliardu eur do stavby přístavních terminálů pro lodě dopravující stlačený zemní plyn LNG. Ve vší tichosti. Leč spolupracovníkům Zelené fronty se podařilo dokument s touhle nabídkou získat. Německá vláda za investici chtěla, aby Amerika přestala brojit proti plynovodu Nord Stream 2, který je pro něj nej řešením.....jo byznys nade vše..

3 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Francouzi již nabídli garanci termínu a ceny. Korejci mají všude po světě dost dobrých referencí. A Rusové jsou také známí - např. v Maďarsku jim budou za elekktrárnu platit i když ještě nebude postavena.

3 6
možnosti
JK

Právě na Maďarsku je vidět jak Rusové drží Orbána pod krkem, termín výstavby je v nedohlednu a cena už je astronomická, nikdo netuší kolik to nakonec bude stát. Kreml nařídit odebrat vakcínu za cenu, kterou nikdo nezná a Maďaři ji odmítají a tak Orbán zakáže říkat informaci jako vakcínou se zrovna očkuje. Tak takhle rozhodně ne.

3 3
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007