Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Dokázal byste si představit, že Babiš nařídí povinné očkování, když není schopen podržet na postu ředitele BIS plk. Koudelku, protože dává přednost znovuzvolení před bezpečností země?

:-)

0 0
možnosti
JP

J18i16r89i 56P13i48l27n48y

2. 8. 2021 8:28

Zařazení očkování proti covidu mezi povinná očkování je přitom naprosto legitimní, čisté a odpovědné řešení

Povinné očkování může stát nařídit pouze vakcínou, která je schválená. A to zatím žádná vakcína není. Všechny mají pouze dočasné schválení, protože neproběhla zákonná doba testování.

1 2
možnosti
MP

Rozdíl mezi schválením a podmínečným schválením je pouze ten, že společnost, která podmínečně schválený léčivý přípravek uvádí na trh, o něm musí reportovat další údaje. U všech schválených vakcín navzdory rychlému vývoji vakcín proběhly řádně všechny tři fáze klinického testování.

https://ockovani.praha.eu/mytus-vakciny-proti-covid-19-jsou-experimentalni/?fbclid=IwAR0V35AokyMSQhDxIq-vFfn1yKDpsPw7J_kmouv0knt1H4v3dI-nwSWsAiE

1 0
možnosti
MJ

Povinnost zúčastnit se klinické studie má být "tou nejlegitimnější cestou"? Kolektivismus jako součást pravicového názoru? V TOP 09 se definitivně zbláznili...

4 2
možnosti
MP

Existence povinných očkování nemá s kolektivismem nic společného.

1 0
možnosti
VB

Na rozdíl od ČR např. Švédsko, Německo, Švýcarsko aj. si ověřily, že významně vzrostl počet občanů, kteří mají protilátky proti tomuto koronaviru po uzdravení z infekce, jež často probíhala bez příznaků. Takže oproti úředně registrovaným případům infekce jsou v populaci ve skutečnosti násobně více již přítomné protilátky, které většinu těch uzdravených ochrání před novou infekcí, vč. variant či mutací viru (po uzdravení jde o komplexnější imunitu, zatímco vakcíny byly koncipovány na původní podobu koronaviru). Švédsko letos na jaře zjistilo, že zvláště ve větších městech je obyvatelstvo díky uzdravení z covidu nejméně z 25 % imunní, podobně tomu je v Německu. Mezitím se z covidu, často bez příznaků, uzdravili další občané. Takže covid jako takový nyní nemusíme nahlížet až tak tragicky (je mi ovšem líto těch, kteří na něj nemuseli vždy zemřít, kdyby je stát uměl lépe chránit), tragicky ale vidím naše některé politiky - ti nám spíš uškodí víc než ten covid.

2 2
možnosti
MP

K oběma vašim komentářům napíši velice krátce: Uznávání protilátek po prodělání nemoci pro stanovení bezinfekčnosti je politické rozhodnutí. V ČR platí, že nějakou dobu po prodělání nemoci jste úředně uznána za bezinfekční. Pokud se tato doba prodlouží nebo zkrátí, i to je politické rozhodnutí. Jenomže imunitní odpověď po prodělání nemoci je velmi individuální od "věčné" imunity po opakované nakažení. I přesto je prodělání nemoci uznáváno jako doložení bezinfekčnosti stejně jako antigenní test s nízkou mírou spolehlivosti. Ale to v žádném případě nenahrazuje očkování. Nebude možné věčně nosit respitátory a kontrolovat bezinfekčnost. Očkování je bezpečné a spolehlivé, čím více proočkovanosti, tím lépe jsou chráněni lidé, kteří se očkovat nemohou nebo u nich očkování již nevyvolá potřebnou imunitní odpověď.

1 0
možnosti
VB

Proti virům tohoto typu nelze mít žádnou trvalou kolektiv. imunitu, virus se průběžně mění, nyní těžíme z toho, že současné jeho podoby nezpůsobují vyšší počet hospitalizovaných ani vyšší počet úmrtí. Západ. země jsou chytřejší: např. Švýcarsko má 47 % plně očkovaných, ale ví, že u části z nich budou vakcíny selhávat, dále si ověřuje podíl lidí v populaci, kteří již mají protilátky po covidu, ač o něm často ani nevěděli, ověřilo se, že jejich imunita po uzdravení trvá ve většině případů déle než 12 měsíců. Takže na zhruba 70% imunitu díky očkování i uzdravení z nákazy se mohou na podzim spolehnout (už letos na jaře měli ve švýcar. kantonech ověřeny protilátky nejméně u 25 % občanů, nedávno se ověřilo, že by celková imunita nyní mohla činit už 73 %). Takže na rozdíl od českých politiků těmi uzdravenými z covidu nepohrdají, ale počítají s tím, že pomohou letos na podzim a v zimě, kdy postačí chránit či naučit chránit se ty, kteří ještě covid-19 neměli nebo jimž vakcíny selžou.

0 1
možnosti
MB

Virózy se nedají zlikvidovat očkováním, protože mutují.

Očkování jenom "nějak" nabudí imunitu, která po případné nákaze dokáže lépe reagovat, t.j. nemoc má mírnější průběh.

Ukazuje se,že očkování není žádná TEČKA za covidem, protože i očkovaní nemoc mohou šířit (navíc skrytě, protože se nemusí testovat).

Hlavním smyslem nynějších vládních výkřiků je udržování STRACHU u ovčanů, protože jenom vystrašené stádo se snadno ovládá!!!

Zdravý, kriticky myslící občan, který si dokáže najít informace i z jiných zdrojů je momentálně největší ideologický nepřítel vládní garnitury!!!

7 2
možnosti
PK

Dobře sepsáno, jen bohužel ani vláda ,ani božstvo z Bruselu a zdejší bojovnící za svobodu vám nedokáží zodpovědět vaše velmi relevantní dotazy.....;-D

1 0
možnosti
HH

Norimberska úmluva autorovi nic neříká. Vakcína je experimentální a nelze povinné očkování zavést.

4 3
možnosti
MP

Není experimentální:

Rozdíl mezi schválením a podmínečným schválením je pouze ten, že společnost, která podmínečně schválený léčivý přípravek uvádí na trh, o něm musí reportovat další údaje. U všech schválených vakcín navzdory rychlému vývoji vakcín proběhly řádně všechny tři fáze klinického testování.

https://ockovani.praha.eu/mytus-vakciny-proti-covid-19-jsou-experimentalni/?fbclid=IwAR0V35AokyMSQhDxIq-vFfn1yKDpsPw7J_kmouv0knt1H4v3dI-nwSWsAiE

1 0
možnosti
MK

Povinné očkováni proti covidu? Vy jste snad úplně zešílel.

Sám jsem očkován. A v žádném případě mi nejde o nějaké potlačení viru. Jde mi o to, aby mě samotného nechal virus na pokoji. Právě proto jsem se nechal očkovat. Pokud vakcína opracdu funguje, mám vystaráno.

Když někdo odmítá očkování, je to jeho věc a já respektuji jeho volbu. Nepovažuji ho za méněcenného, beru ho jako rovnocenného partnera. S tím, že mi po něm nebude smutno, když se přepočítá a natáhne bačkory. Jeho volba.

Ale děsí mě lidé jako vy, kteří chtějí "své dobro" vnucovat ostatním bez ohledu na jejich názor.

7 3
možnosti
MP

Je dobrý důvod, proč máme povinná očkování proti jiným chorobám, vidět v tom omezování osobních svobod je nesmysl.

On je to nejen problém neočkovaných, pokud zaklepou bačkorama. Předtím se o ně někdo musí starat, zaplní se nemocnice, omezí se běžná péče, zavedou se restrikce pohybu... To není rozhodnutí, kde nese člověk následky jen sám za sebe.

1 0
možnosti
Foto

Podívejte se prosím na statistiky úmrtí dle věku. Lidé pod 50 let také umírají, ale v počtu úmrtí se to prakticky neprojevilo. Proč se tedy mají očkovat děti? Vaše strana je asi levicová a na nějakou osobní odpovědnost jaksi zapomněla. O svobodu nás nepřipravil kovid, ale politici a parlamentní opozice, která jim jde na ruku. Proč někde přes vysoká čísla rozvolnit jde a u nás se dle ministra zdravotnictví to chystá na podzim? V létě je u nás nejnižší úmrtnost a na podzim se začíná zvedat, takže teď, kdyby mohla spousta lidí relativně bezpečně získat protilátky si to posuneme na podzim. Místo důchodců se nahání počet kusů a já nechci být jen čárka na seznamu. Váš titulek prosím doplnit o možnost osobní odpovědnosti a směřování úsilí tam, kde to dává smysl.

3 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007