Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J60a85n 54R20á84ž

29. 9. 2021 19:38

Házet stoprocentní vinu za růst cen, tedy za růst inflace na Babiše, může jen slaboduchý jedinec. S inflací se potýkají všechny vlády EU a Babišovi se dá "jen" vyčítat, že podlehl vábničce populistického uplácení a pod tlakem ČSSD "nadělil" v posledním období občanům i firmám víc ničím nekrytých peněz, než bylo potřeba. Ale nebyla to jenom jeho vláda, kdo se tak činila.

Například inflace v ČR se podle aktuálních zpráv moc neliší od inflace Německu, (Německo 3,9%; ČR 4,1%;) a je nižší než v USA (5,1%), či Dánsku(5,3%)

( Zdroj: tradingeconomics.com -aktualizace 27.09.2021)

Doufejme, že ČNB nepodlehne politickým tlakům a růstem úroků inflaci přibrzdí a lze jen doufat, že se globální převis poptávky nad nabídkou u všeho, se v roce 2022 stabilizuje, což k postupnému návratu do normálu (např. inflace do 2%/rok) přispěje.

=2792021

AUTOR: swp | ZDROJ: tradingeconomics.com (údaje z národních institucí)

AUTOR: swp | ZDROJ: tradingeconomics.com (údaje z národních institucí)

2792021

AUTOR: swp | ZDROJ: tradingeconomics.com (údaje z národních institucí)

AUTOR: swp | ZDROJ: tradingeconomics.com (údaje z národních institucí)

0 0
možnosti
JR

J61a16n 47R70á45ž

29. 9. 2021 19:47

Jednou jsem dal Ctrl "V" a kopíruje se to několikrát. ;-D

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Ano, je nejvyšší čas na změnu vlády!

A ještě jeden problém! Politici vyrábějí nepředstavitelným tempem teplá místečka s minimální prací a vysokými platy pro sebe, své kamárdy a kamarády kamarádů... Takže u nás nemá kdo pracovat! Nejsou lidi! Potřeba lidí je vyšší než počty nezaměstnaných! Řešení nabízíte. Ale i ta bezpracná dobře placená místa by se měla redukovat!

:-)

0 0
možnosti
TB

Sám člen bankovní rady ČNB pan Michl napsal, že za inflaci nemůže vláda....

2 1
možnosti
Foto

Michl ;-D;-D;-D Ne sám Michl, ale jediný Michl. Proto ho kobliháři zmiňují.

0 7
možnosti
Foto

K tomu dluhu jsem četla, že:

" Objem zadlužení byl vysoký jen krátkodobě, jelikož jsme si předplatili celý dluh roku 2021 dopředu, abychom ušetřili na úrocích. K 30. září 2021 bude dluh nižší o 148 miliard korun než byl v srpnu. Jde o výkyv, který opozice samozřejmě zneužila v kampani, jelikož počítají s tím, že tomu obyčejný volič nerozumí."

Totéž říkal Babiš pro Deník N

6 2
možnosti
ZZ

K očernění je dobrá nejen každá lež, ale i polopravda, která se musí tupému obecenstvu správně naservírovat.

:-/

2 1
možnosti
Foto

Karma, je zajímavé, že když byl ministrem financí Kalousek, tak mohl i za celosvětovou krizi. Babiš nemůže za nic.:-)

6 4
možnosti
SB

Ono se to dá obrátit:

Jedni hlupáci vyčítali Kalouskovi i celosvětovou krizi a jiní hlupáci vyčítají Babišovi dopady celosvětové pandemie.

11 0
možnosti
VB

Jednou z velkých příčin nepřiměřeného růstu cen např. základních potravin je to, že si ČR udržuje určité monopoly. Např. i firmy spojené s p. Babišem jsou rozloženy v různých krajích tak, že vytvářejí jakýsi stát ve státu. Na jednom místě najdete síť obchodů či provozů jednoho majitele, žádná dostatečná konkurence. Dalším negativním faktorem je, že český stát nezkoumá nezávisle náklady, takže každý subjekt si zvykl předkládat své "propočty" nákladů bez oponentury, samozřejmě nadhodnocené. Např. ve Švýcarsku "kontrolor cen" zveřejňuje vlastní šetření o ne/přiměřenosti cen různých věcí, vč. zubní protetiky. Doporučuje vládě, jak by měla rozhodovat v oblasti cen. Pak se taky ptám, nakolik sledujeme kartelové dohody, nakolik chráníme zákazníky či spotřebitele a uživatele různých služeb (řemeslníci apod.) před přemrštěnými cenami, zvláště v lokalitách, kde těžko najdete konkurenci.

0 5
možnosti
OU
MB

Ekonomika, čísla, mají výhodu. Jsou apolitická, prostě reálná, hovoří. Co je vůbec nejlepší? To, že bez agitace dotýkají každého z nás, peněženky. Je dobré počíst diskusi. "Mařenka dostala z písemky 4, proč mi rodičové nadáváte na moji 3? V USA bijí, zase černochy"! Žijeme v epoše neuvěřitelného zdražování a inflace. Vláda za to určitě, 100% nemůže. Nicméně pomáhá. Je to prosté - Pouští do koloběhu prachy, kterou nejsou podpořeny produktivitou práce. A které navíc ani neexistují ! ...

O Státní správě? Co se děje, je prostě ekonomický incest. Podobně je to s dluhy. Mohou být, ovšem jako předstupeň investice. Objem Covidových podpor? Jakých? Vždyť 2/3 šly na volební úplatky! viz NKÚ ...

ČR prostě nezkvétá. Zaostáváme, je málo vloženo do koncepčna. Málo se investuje do budoucnosti. Chápu, volby budou za 14 dní. Už je tady i dobré heslo, pro pana Bureše - „Vysoké ceny? ANO ! Prostě to zařídíme“ ... :-)

3 2
možnosti
MB

Chápu Karle, chápu. Je 14 dnů ped volbami. Máte službu a s bárkou je to na pováženou. Ještě budete mít kopec starostí. ANO, vydržte, mínusujte dále:-) Tak nám fakt, bude lépe ...

0 3
možnosti
OU
KK

Lžete. Schillerová tvrdí, že jedna možnost je zvyšovat a druhá nedělat nic. Vysvětlila to v pondělní debatě lídrů JM a je to dohledatelné v TV archívu.

2 0
možnosti
OU
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007