Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Nezlobte se, že budu ostřejší, ale váš článek na skutečně působí, jako byste za něj byl placen těmi, kteří mají zájem na vaxpropagandě. Nebo je tu druhá možnost, že jste si současnou covid propagandou nechal důkladně promýt mozek.

Před cca 10 měsíci se jasně deklarovalo, že očkování proti c19 NEBUDE povinné. Nikdo se nezmínil ani o tom, bude "dobrovolně povinné".

Nechápu, proč takoví, jako jste vy, mají plno "starostí" o neočkované a nejraději by je snad na ulicích odchytávali a násilně očkovali, jako se to už děje v nejedné zemi.

P.S. Mnozi lidé se domnívají, že s příchodem mladé generace přijde zároveň nové, zdravé smýšlení. Vy jste názornou ukázkou, že tomu tak není. Ale bohužel nejste výjimkou.

11 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
MK

Křesťanská idea: Miluj bližního svého se nově překládá jako: Boj se bližního svého. Zajímavé na tom je, že homo hygienicus zaujímá svou pozici spíš z iracionálních příčin, kdy si osvojuje něco, co nelze vnímat. Nikdo z nás laiků nemůže koronavirus spatřit. Ten virus není předmětem žádné myslitelné zkušenosti.

Prosím, abyste mě dobře pochopil: netvrdím, že virus neexistuje, tvrdím jen, že je nevnímatelný. Příznivec spiklenecké teorie říká: To, co nemůžu vnímat, nemůže existovat. Homo hygienicus říká: Když virus nevidím, nemohu také vidět jeho nepřítomnost. Bude tedy předpokládat, že virus je přítomen všude. Pak také vychází z předpokladu, že virus je přítomen v každé osobě, kterou potká.

Tady je namístě zdůraznit jeden důležitý rozdíl mezi rizikem a nebezpečím. Nebezpečí vidíme. Když nastupuji do letadla a vidím, že hoří motor, řeknu si: Oj, nebezpečí, a vystoupím. Naopak riziko je statistická pravděpodobnost o tolika a tolika procentech, že letadlo spadne.

Když virus nevidím, zaměňuji riziko za nebezpečí, všechno nahlížím skrz virus a chovám se podle mé ultima ratio: Bože, jsou mezi námi asymptomatičtí přenašeči! Každý jednotlivý člověk ohrožuje můj život! Což je forma hypochondrie, která nám přerostla v masovou psychózu. Pokud si společnost není schopna uvědomit, že pravděpodobnost nákazy je poměrně nízká a jak přehnaná máme preventivní opatření, vzdává se toho, co vytváří její kulturu, srdečnost a teplo. Začíná to tím, že se zrušilo podání ruky a objetí na uvítanou...

německý filozof a antropolog Matthias Burchardt

2 1
možnosti
MP

Virus vidíme, co dělá vidíme, řešení máme. Je to daleko jednodušší, jen stále někdo tvrdí, že kolečko je čtvereček.

0 0
možnosti
ZS

Fanatik, nic jinýho.

A jsem strašně naštvaná, že tlačítko "karma" jsem si spletla s diskuzí (ne poprvé - a vím, že nejsem sama, zjkuste s tím něco udělat, dík!)

Hlavně, že máš jasno, že jsou ty vakcíny bezpečné. A hlavně, že vyžaduješ povinný očkování u nemoci se smrtností nula nula nic.

2 6
možnosti
MP

Hřbitovy jsou plné lidí, co jsou přesvědčeni o smrtnosti nula nula nic. A díky za karmu, vakcínu na lidskou hloupost nebo nešikovnost holt nemáme a mít nebudeme :)

2 0
možnosti
VK

Pěkná šablona pro povinné ... cokoliv :)

4 0
možnosti
ZB

Hezky a polopaticky sepsáno. Bohužel odvahu k tomu u nás těžko najdeme. Většina politiků si uvědomuje, že nejsnaz se získavají hlasy od hlupáků, takže neočkované nebude provokovat.

7 6
možnosti
LC

Blíží se vytoužené vládní angažmá, tak už povinné očkování nezavrhujete. ;-D

4 1
možnosti
MS

OK. Je to názor váš a doktora Šimka. Je pravda, že očkování v minulosti odstranilo řadu chorob z Evropy (nikoli z Afriky a Asie). Ovšem pokud je v současnosti v ČR zavrhována míra protilátek v těle (do doby než nastoupí nová vláda), tak by měla být zavrhnuta i povinnost očkování a vysvětlím to i na té ekonomii. Z ekonomického hlediska je pacient s komplikací po očkování (konflikt přírodních protilátek v těle s umělými) stejnou ekonomickou zátěží pro stát jako neočkovaný pacient v nemocnici.

2 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
ŠM

když povinné,tak za následky z něj odpovídá stát..když dobrovolné,odpovídáte si za to sám....

8 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
DS

Očkovaní soutěžící se bojí očkované Terezy Kostkové, že je nakazí virem, proti kterému jsou očkováni. A tito očkovaní nutí neočkované, kteří se nebojí viru, aby se nechali naočkovat, aby se mohli alespoň bát vedlejších následků očkování. Mimozemšťan na to hledí s úžasem neschopen slova.

https://www.novinky.cz/kultura/clanek/tereza-kostkova-ma-koronavirus-stardance-moderovat-nebude-40376012#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=WgTXNBwdDDK-202110260344&dop_id=40376012&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

12 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
Foto

V jiných souvislostech a událostech se tomu co navrhujete říká fašismus.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
  • Počet článků 340
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Finanční analytik, manažer, absolvent FMV VŠE.

Předseda regionálního výboru TOP 09 Písecko, člen krajského výkonného výboru TOP 09 v jižních Čechách.

Kandidát č.51 za TOP 09 & KDU-ČSL Společně pro jižní Čechy.

Farmář a lesník.

Pravicový, prozápadní, proevropský.

Sledujte mne na facebooku: www.facebook.com/martinprochazka007